Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Республіка vs Україна

Категорія:

За роки існування цієї ліберально-комуністичної республіки СНГ кількість сіл в Україні скоротилася на 305 одиниць, але офіційна статистика цей факт замовчує. Про це заявив доктор економічних наук, професор, академік Української академії аграрних наук Віктор Юрчишин в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

Посилаючись на данні Рахункової палати України, Юрчишин повідомив, що державної підтримки соціально-економічного розвитку села як не було, так немає й до сьогодні, а кількість сільських населених пунктів за роки незалежності скоротилася на 305 одиниць.

"Наразі відомості про зняття з реєстру зниклих сіл можна одержати лише з окремих обласних повідомлень. Держкомстат із цього приводу мовчить. Незалежно від того, робить це він із власних міркувань чи йому забороняють, мовчанка з приводу національної катастрофи є злочином", — вважає академік.

Юрчишин переконаний, що сучасні темпи "омертвлення" сіл зумовлені нічим іншим, як безкарною безтурботністю держави. Він звернув увагу на те, що видатки, передбачені законом "Про Державний бюджет України на 2007 рік" на інвестиційні проекти для розвитку соціальної сфери села, скоротилися порівняно з попереднім роком на 67,6 млн грн.

"Якщо найвищі владні структури не схаменуться, вже найближчим часом на нас очікує набагато страшніше національне лихо, ніж те, що маємо зараз. Україна перетвориться на країну сільських цвинтарів. Ми мусимо затямити: остаточно втративши село і селянство в їх історично сформованій сутності, країна перестане бути Україною", — застеріг Віктор Юрчишин.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи