Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бріджит Бардо: расистка, націоналістка, захисниця тварин

Категорія:

Прокурор вимагає засудити відому французьку актрису Бріджит Бардо до двох місяців умовно і штрафу в 15 тисяч євро за розпалювання ненависті до мусульман, повідомляє газета "Сегодня".


У грудні 2006 року колишня актриса, а нині захисниця прав тварин, написала листа Ніколя Саркозі, який займав тоді посаду голови МВС Франції. У посланні вона вимагала, щоб баранів, яких приносять в жертву під час свята Курбан-Байрам, оглушували, перш ніж різали, повідомляє "Седьмой канал".

Крім фраз, які привертали увагу до страждань тварин, в листі до міністра були неприємні слова на адресу мусульман. Цей лист викликав гнів численних правозахисних організацій країни, які подали на знаменитість до суду, звинувативши її в "закликах до дискримінації та расової ненависті".

Бардо була відсутня в залі суду, пославшись на те, що "зазнає труднощі в пересуванні" і втому. Вона направила судді письмове звернення, в якому заявила, що "не замовкне до тих пір, поки в країні не почнуть практикувати оглушення" тварин перед ритуальним жертвопринесенням.

Прокурор нагадав, що це вже четверте покарання Бріджит Бардо за подібні вислови з 1997 року. На її думку, штрафів недостатньо, "прийшов час застосовувати серйозніші запобіжні заходи".

У Франції відбулися вже три судові процеси зі звинувачення Бріджит Бардо в розпалюванні релігійної і національної ворожнечі. У 1997 році вона була оштрафована на 10 тисяч франків, в 2001 році - на 30 тисяч франків, в 2004 році - на 5 тисяч євро. Сама актриса ніколи не відмовлялася від своїх слів.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи