Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пророцтво Захара Беркута, або Соціальна база Третього Гетьманату (доповнено)

Гетьманська модель пропонує чіткі правила гри і реальний контроль громадян за діяльністю влади, тому від переходу до раціонального устрою скористаються всі — окрім шахраїв і хижаків. Проте доцільно виявити ті соціальні групи, які найбільше зацікавлені в перемозі Третього Гетьманату.
1. ІНТЕЛЕКТУАЛИ, НАУКОВЦІ, ЕКСПЕРТИ, АНАЛІТИКИ

Річ у тім, що гетьманська модель передбачає персоніфіковану владу і персональну відповідальність за прийняті рішення. Причому ця відповідальність не тільки моральна, але й матеріальна — власним майном і свободою. Тому кожний керівник зацікавлений в радниках, спроможних наперед прорахувати розвиток подій і знайти оптимальний шлях досягнення мети. Це стосується всіх рівнів державної організації — від виборного Гетьмана до виборного міського та сільського голови.

Відповідальна влада і компетентні радники завжди йшли в нерозривній парі протягом всієї людської історії: поряд з царем-кшатрієм-гетьманом завжди поруч стоїть друїд-брахман-вчений. До речі, Українська академія наук була заснована за Другого Гетьманату 27 листопада 1918 року. Перші 12 академіків були затверджені гетьманом Павлом Скоропадським за поданням міністра освіти та мистецтв Миколи Василенка.

2. ВИХОВАТЕЛІ ТА ПЕДАГОГИ

Саме вони готують інтелектуально-культурне середовище, що народжує названих вище радників, експертів, професіоналів найвищого рівня. Особливо це стосується вихователів, оскільки 90% людської особистості формується в дитячому віці. Народження Третього Гетьманату автоматично піднімає статус цієї соціальної групи.

3. ДІЯЧІ КУЛЬТУРИ

Це композитори, музиканти, поети, письменники, художники, скульптори, кінорежисери, актори та інші митці. Для досягнення позитивних результатів відповідальні керівники шукатимуть ефективні методи управління, а найкращий з них — управління засобами культури. Діячі культури формують естетичні та етичні цінності — внутрішній Закон, який зазвичай діє сильніше, аніж зовнішні державні закони та приписи. Підтвердженням є історія Європи, коли за правління Наполеона, Бісмарка, де Голля та інших відповідальних лідерів в країні підвищувався рівень освіти та науки, розпочинався злет мистецтв.

4. ВІЙСЬКОВІ

Гетьманат орієнтується на примноження національних багатств, а не їх дешевий розпродаж, тому потрібні люди, спроможні захистити ці багатства. Під «військовими» розуміються громадяни з високими вольовими якостями, спроможні активно діяти на всіх семи рівнях сучасної тотальної війни: технологічно-силовому, економічному, генетичному, організаційному, інформаційному, хронологічному та духовному. Добровільно йдучи в армію Третього Гетьманату, хлопці та дівчата обиратимуть той рід військ, який відповідає їхнім інтересам та вродженим здібностям. Окрім звичної технологічно-силової війни, це може бути і економічна безпека, і боротьба за інформаційний простір, і захист національної Традиції, і духовно-світоглядна війна. Повертаючись з Армії до цивільного життя, людина нестиме в собі не лише професійні знання, але й досвід роботи в раціонально організованій структурі глобального масштабу.

5. ДРІБНИЙ І СЕРЕДНІЙ БІЗНЕС

Це головний носій підприємницької ініціативи та творчості, могутній творець народного багатства. Як Гетьман, так і відповідальний керівник будь-якого рівня створюватиме «зелену вулицю» для українських підприємців — бо це найдешевший спосіб покращити якість життя в просторі його відповідальності.

6. УКРАЇНСЬКА ДІАСПОРА

Передусім активна її частина, що прагне творення оновленої України. Третій Гетьманат — це глобальна держава-корпорація, тож кожний громадян, де б територіально він не перебував, братиме участь в її економічному, культурному й політичному житті. Громадяни такої всесвітньої держави-громади водночас є її акціонерами, тому не лише духовно й політично, але й матеріально зацікавлені в її успішному розвитку.

7. ДІТИ ТА МОЛОДЬ

Третьому Гетьманату потрібні вчені, воїни, організатори, творці духовних і матеріальних благ — здорові, розумні, моральні. Найдоцільніше формувати трудовий потенціал нації з самого початку: з пелюшок, з материнської пісні, з дитячого садка і початкової школи. Тут головним чином відбувається виховання людини, бо пізніше — це вже перевиховання, що вимагає на порядок більших зусиль та ресурсів. Тож у стратегічному плані найефективнішими є державні капіталовкладення в дітей і майбутніх матерів.

За нинішньої системи діти є найуразливішою соціальною групою. Інформаційний простір відверто спрямований на її знищення. Соціологи стверджують, що народження однієї дитини втричі збільшує ризик працюючих батьків опинитися за межею бідності. Багато українських духовних сутностей не може втілитися в цьому світі, бо їхні потенційні батьки обкрадені й не хочуть плодити жебраків. Нині за межею бідності перебуває 28% населення України. Набуває розмаху «спадкова бідність» — це коли діти з бідних сімей не отримують якісної освіти, тому фактично приречені залишатися бідними.

Якщо ж дитина навіть отримає освіту, в неї небагато шансів знайти гідну роботу. По-суті, українські вищі навчальні заклади готують потенційних емігрантів та обслуговуючий персонал для транснаціональних корпорацій.

8. МЕШКАНЦІ ВЕЛИКИХ І МАЛИХ МІСТ

Сьогодні великі міста перевантажені, а малі вимирають. Третій Гетьманат виходить з того факту, що великі міста, особливо мегаполіси, не спроможні відтворювати робочу силу, в них практично неможливе виховання здорових дітей. Тому відповідальний Гетьман відразу ж започаткує державну політику розвантаження великих і відродження малих міст. В результаті в перших з’явиться життєвий простір, а в других — економічна активність і робочі місця.

9. РОБІТНИКИ ТА СЕЛЯНИ

Ця група нині перебуває в стані економічного рабства. Згідно з офіційною статистикою третина населення України живе за межею бідності. Найгірша ситуація в українському селі — там за межею бідності перебуває понад 40%. За існуючого режиму Україна відверто перетворюється на сировинний придаток економічно розвинених країн, тому в ній зникає попит на висококваліфікованих робітників. Нестачу ж робочої сили для виконання примітивної роботи існуючий режим має намір подолати за допомогою дешевої робочої сили з бідних азіатських країн.

Третій Гетьманат радикально змінить ситуацію в силу своєї орієнтації на технологічну самодостатність, опору на потенціал українського народу, експорт лише готових товарів, а не сировини чи напівфабрикатів. Особливу підтримку отримає село як головний носій Українського Духу і головне джерело здорової молоді. Селяни — єдині, що здобувають додаткову вартість з енергії Сонця, тому найближчі до природовідповідного способу життя. Їхня роль постійно зростатиме по мірі загострення світової продовольчої та енергетичної кризи. Україна має стати головним світовим виробником якісного продовольства, вільного від генетично модифікованих організмів.

10. ПЕНСІОНЕРИ

Всі, що мають здоров’я і бажання, будуть задіяні в активне життя: виробництво, послуги, виховання дітей. У раціональному суспільстві вихованням дітей займаються передусім дідусі й бабусі, оскільки батьки зайняті роботою. Але для цього старше покоління має бути бадьорим та життєрадісним. Комплексна державна політика дозволить протягом кількох років різко підвищити рівень здоров’я населення: для цього достатньо зменшити рівень інформаційного забруднення через ЗМІ, впорядкувати фармацевтичний і харчовий ринок (очистити його від фальсифікатів і шкідливих продуктів), припинити негласну політику алкоголізації та наркотизації населення, зупинити епідемії туберкульозу та СНІДу.

Всі бажаючі отримають доступ до ВЖЕ ІСНУЮЧИХ безкоштовних методик самозцілення, оздоровлення й омолодження — через масову державну просвітницьку кампанію. Замість реклами отрути в нинішніх ЗМІ народ отримає знання про те, як стати здоровим. Першими почнуть (вже почали!) найбільш свідомі та вольові, всі інші згодом до них приєднаються. Тому що в Третьому Гетьманаті буде мода на оздоровлення і омолодження. Сам факт появи народної держави, що ясно бачить мету і дбає про громадян, стане потужним оздоровлюючим чинником, джерелом натхнення та життєвого оптимізму.

ВМЕРТИ АБО ЗМІНИТИСЯ!

Людина, як і будь-яка система, прагне до стабільності. В переважній більшості випадків вона змінюється лише тоді, коли її до цього примушують обставини. Сьогодні перед багатьма українцями постало питання «Вмерти або змінитися!» Найбільше «притисненими до стіни», загнаними в глухий кут опинилися згадані вище 10 соціальних груп українців. За збереження нинішнього режиму вони приречені на деградацію, вимирання або вимушену еміграцію. Втрата батьківщини здавна вважалася найбільшим лихом, Божою карою. Ось що писав гелленською (давньогрецькою) мовою арійський поет Тіртей в середині 7 ст. до н. е. (переклад Г. Кочура):

Добре вмирати тому, хто, боронячи рідну країну,
Поміж хоробрих бійців падає в перших рядах.
Гірше ж немає нічого, як місто своє і родючі
Ниви покинуть і йти жебракувати в світи,
З матір’ю милою, з батьком старим на чужині блукати,
Взявши з собою діток дрібних і жінку смутну.
Буде тому він ненависний, в кого притулку попросить,
Лихо та злидні тяжкі гнатимуть скрізь втікача.
Він осоромить свій рід і безчестям лице своє вкриє,
Горе й зневага за ним підуть усюди слідом.
Тож як справді не знайде втікач поміж людом ніколи
Ані пошани собі, ні співчуття, ні жалю –
Будемо батьківщину і дітей боронити відважно.
В битві поляжемо ми, не пожалієм життя.


Більшість українських вчених вже або емігрувала, або пішла в торгівлю. Професія педагога стала непрестижною. Освіта, культура і армія фінансуються за залишковим принципом. Нормальний, неолігархічний бізнес постійно перебуває під загрозою знищення, економічний бандитизм («рейдерство») набуло масових масштабів. Українська діаспора не потрібна цій держави, не бачить перспектив і прискорено асимілюється. ЗМІ цілодобово працюють на знищення дитини, матері, батька, сім’ї. Мегаполіси страждають від перенаселення, малі міста і села — від безробіття та бідності. Старше покоління вражене недугами і страхом, медицина перетворилась на бізнес, зацікавлений у збільшенні хронічно хворих.

Головна причина катастрофічного стану в тому, що при владі в цій пострадянській ліберальній республіці опинилися люди з психологією гендлярів і злодіїв. Вони принципово не спроможні творити нове. Їхня мета — особисте збагачення через розпродаж того, що вже накопичено природою і створено попередніми поколіннями українців. Звідси вимирання корінного народу, знищення довкілля, розпад технологічної інфраструктури. Багаті стають ще багатшими, бідні ще біднішими.

Всьому цьому неподобству є лише одна альтернатива — новий суспільний устрій з чесним поглядом на життя, раціональною моделлю управління, соціальною справедливістю та національною солідарністю.

ГЕТЬМАНСЬКА АЛЬТЕРНАТИВА

Третій Гетьманат багатьом видається далекою перспективою. Насправді ж перехід до нового суспільно-політичного ладу вже розпочався. Нова держава вже існує у свідомості та мріях багатьох людей. Коли бачення майбутнього набуде достатньої виразності, а кількість прихильників Гетьманату досягне критичної межі — перехід відбудеться природно і невимушено.

Та чи може знання радикально змінити наше життя? Так! Істинне знання завжди активне: як тільки воно з’являється, так відразу ж починає перетворювати світ. Людська мрія має велику силу. Якщо омріяний образ наснажити достатньою психічною енергією, то фізичний світ неминуче підлаштовується під цей «мислений каркас», подібно до м’язів, що обростають кістки. Тож навіть якщо людина лише мріє про Третій Гетьманат — вона вже його реально наближає.

Проте це лише початок. Щиро захоплена людина неминуче починає діяти задля втілення своєї мрії. Вона починає оздоровлюватися, бо перший обов’язок українського патріота — бути здоровим. Наприклад, сьогодні все більше людей перестає дивитися телевізор — головне джерело інформаційного шуму і ментального забруднення. Особливо це стосується теленовин, де сконцентровано негатив зі всього світу. Натомість ці люди віддають перевагу альтернативним джерелам інформації, передусім в Інтернеті. Вони поширюють здобуті знання і творять власний інформаційний простір.

Все більше практикуються оздоровчі системи, з яких найдинамічніше поширюється технологія самозцілення «Живе Слово» українського лікаря і мислителя Олександра Філатовича. Тисячі людей, що з її допомогою оздоровилися і омолодилися, навчають своїх родичів і друзів, ті — своїх знайомих і так далі. Для її застосування не потрібні гроші, таблетки, процедури — достатньо лише мати знання та волю їх застосувати. В результаті Україною вже котиться хвиля світоглядного та фізичного оновлення.

ПРОРОЦТВО ЗАХАРА БЕРКУТА

Сьогоднішня наскрізь корумпована владна верхівка вже запустила механізм самоліквідації. Політики, нардепи, їхні придворні політологи та наймані «піарщики» остаточно забрехались. Вони тримають нас за ідіотів, наївно гадаючи, що їм ще вірять. Вся ця гламурна псевдоеліта — це духовно хворі істоти. Звідси їхні метушливість, неадекватність та агресивність. Тож нам точно немає сенсу перейматися їхньою гризнею за зручніший доступ до корита.

Час творити свій, український світ, починаючи з себе і свого найближчого оточення. Згадай себе, пізнай себе, зміни себе — і тисяча зміниться навколо тебе! Як з перестарілого плоду виростає чистий і здоровий паросток, так з перегною цієї тимчасової ліберальної республіки виростає новий Український Лад. Збулося пророцтво Івана Франка, сказане устами Захара Беркута:

Погані часи настануть для нашого народу. Відчужиться брат від брата, відмежиться син від батька, і почнуться великі свари і роздори по руській землі, і пожруть вони силу народу, а тоді попаде весь народ у неволю ЧУЖИМ І СВОЇМ НАЇЗНИКАМ («рейдерам» — І. К.), і вони зроблять із нього покірного слугу своїх забагів і робучого вола. Але серед тих злиднів знов нагадає собі народ своє давнє громадство. Щаслив, кому судилося жити в ті дні! Се будуть гарні дні, дні весняні, дні відродження народного! Прийде пора, іскра розгориться новим огнем!

Радійте, українці! Наш час настав. Хай Буде!


В тему:

Фактор стримування, або Чи розстрілювати корупціонерів?

Шморгун мій друг — та істина дорожча

Демократія зброї

Козак Мамай у пошуках Грааля

«Буття Українців»: у пошуках Грааля — духу Гри, або виховання-творення богоподібного українця від зачаття до повноліття

Радійте, українці!

Глобальна українська супертолока — мережева гра «Вишня Борія»

80% заробітчан мріють повернутися в Україну

Тиранія чи Гетьманат?

Нова Угода партії снайперів

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Час творити свій, український світ, починаючи з себе і свого найближчого оточення. Згадай себе, пізнай себе, зміни себе — і тисяча зміниться навколо тебе! Як з перестарілого плоду виростає чистий і здоровий паросток, так з перегною цієї тимчасової ліберальної республіки виростає новий Український Лад. Збулося пророцтво Івана Франка, сказане устами Захара Беркута:

Погані часи настануть для нашого народу. Відчужиться брат від брата, відмежиться син від батька, і почнуться великі свари і роздори по руській землі, і пожруть вони силу народу, а тоді попаде весь народ у неволю ЧУЖИМ І СВОЇМ НАЇЗНИКАМ («рейдерам» — І. К.), і вони зроблять із нього покірного слугу своїх забагів і робучого вола. Але серед тих злиднів знов нагадає собі народ своє давнє громадство. Щаслив, кому судилося жити в ті дні! Се будуть гарні дні, дні весняні, дні відродження народного! Прийде пора, іскра розгориться новим огнем!

Радійте, українці! Наш час настав. Хай Буде!

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Коментарі

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Час творити свій, український світ, починаючи з себе і свого найближчого оточення. Згадай себе, пізнай себе, зміни себе — і тисяча зміниться навколо тебе! Як з перестарілого плоду виростає чистий і здоровий паросток, так з перегною цієї тимчасової ліберальної республіки виростає новий Український Лад. Збулося пророцтво Івана Франка, сказане устами Захара Беркута:

Погані часи настануть для нашого народу. Відчужиться брат від брата, відмежиться син від батька, і почнуться великі свари і роздори по руській землі, і пожруть вони силу народу, а тоді попаде весь народ у неволю ЧУЖИМ І СВОЇМ НАЇЗНИКАМ («рейдерам» — І. К.), і вони зроблять із нього покірного слугу своїх забагів і робучого вола. Але серед тих злиднів знов нагадає собі народ своє давнє громадство. Щаслив, кому судилося жити в ті дні! Се будуть гарні дні, дні весняні, дні відродження народного! Прийде пора, іскра розгориться новим огнем!

Радійте, українці! Наш час настав. Хай Буде!

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.