Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Барокові традиції українського театру знову на сцені!

19 травня Театральний центр НаУКМА представляє моралітет на 1 дію „Аз“ за бароковою п’єсою києво-могилянського автора XVII ст. Режисер Андрій Приходько
Сучасні студенти Києво-Могилянської академії разом з фолькгуртом "Божичі" та Ансамблем старовинної музики показуватимуть виставу "Аз" за п’єсою невідомого автора, яку понад 300 років тому грали їх попередники – могилянські спудеї кінця XVII-початку XVIII століть. Ця п’єса збереглася в аналах історії як одне з небачених раніше чудес, що їх привезли у Москву у 1701 році могилянські викладачі і спудеї з нагоди відкриття Московської Академії.

Києво-могилянська шкільна драма у 17-18 століттях слугувала за навчальний матеріал, що його професори тогочасної академії писали, а спудеї вивчали і ставили на сцені. В основі сюжету - одвічна історія багача і бідного Лазаря, а поряд з ними персонажі і ситуації, які вражають не менше, ніж події "Гарі Потера ", "Володаря перснів" чи в "Хроніках Нарнії", - скажімо, Сластолюбіє на семиглавому змії, Милість Божа чи Тіло і Душа, які ведуть одвічну шалену суперечку.

Постановка вистави з сучасними студентами Могилянки - це свідомий режисерський хід Андрія Приходька. Сьогодні ми всі маємо нагоду зануритися у витоки нашої культури, поєднані з фантазією сучасних студентів Могилянки.

Вистава відбудеться в понеділок 19 травня у мистецько-культурному центрі Національного Університету “Києво-Могилянська Академія”, вул. Іллінська, 9 (йти від Контрактової площі).

Початок вистави – 19.00, тривалість – 1 год. 50 хв

Довідки за телефоном: 425-2154
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи