Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Завод кошерної їжі виробляв наркотики

12-го травня, після шестимісячного розслідування, що включало залучення, щонайменше, одного таємного агента, близько 100 співробітників 12 спецслужб США, у тому числі - ФБР, імміграційної служби та управління по боротьбі з наркотиками, провели одну з найбільших в історії США операцій, заарештувавши сотні співробітників ранкової зміни комбінату Agrіprocessors Іnc.
М'ясокомбінат Agrіprocessors Іnc., розташований у містечку Поствілль, штат Айова, є найбільшим підприємство з виробництва кошерної м'ясної продукції ("глат кошер") за межами Ізраїлю. На нього доводилося близько 60% американського ринку кошерного м'яса. Через зупинку виробництва існує побоювання серйозної недостачі цієї продукції в США.

Як повідомляє агентство AP, були затримані 314 чоловіків і 76 жінок, включаючи громадян Ізраїлю, Гватемали, Мексики та України (очевидно, тієї ж національності, що й Ізраїлю). 56 чоловік були на місці відправлені під домашній арешт з міркувань „гуманності” (через неможливість залишити дітей без догляду або через стан здоров'я). Всі інші були розподілені по в'язницях штату. Єврейське американське агентство JTA повідомляє, що, крім декількох сотень нелегальних іноземних робітників, включаючи декількох рабинів, що приїхали в США через Канаду, на території м'ясокомбінату була виявлена лабораторія по виробництву наркотику класу метамфетамін. На даний момент спецслужби розшукують 300 робітників вечірньої зміни, проти яких видані ордери на арешт (у цілому , на заводі працювали близько 900 чоловік).

Відповідно до інформації Radіo Іowa, учора ввечері почалися перші судові слухання по даній справі. Арештовані підозрюються в порушенні імміграційного законодавства та підпільному виробництві наркотиків. Ряду арештованих також буде пред'явлене обвинувачення в нелегальному носінні зброї, підробці посвідчень особи і використанні крадених документів.

Звісно ж ліберальні працівники стали на захист, своїх традиційних підопічних: Американський союз за цивільні права в Айові подав протест проти дій спецслужб. За твердженням представників союзу, операція супроводжувалася серйозними порушеннями закону і прав арештованих, прописаних у Конституції США.

Джерело: NewsRu Ізраїль



В тему:

Брехня, півні для спокути та ліцензія на ошуканство

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи