Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кузьма Іванович, Трамадол і Аюрведа...

Клінічні випробування в наших умовах – просто форма узаконеного хабара чиновникам Мінздоров'я і кафедрі, яка такі випробування проводить

Мій приятель, Кузьма Іванович Крисак, деякий час працював медичним представником однієї індійської фармацевтичної компанії. Працював там він недовго. Менше півроку. Але цікаві спостереження виніс з цього періоду свого життя.

Наприклад таке. Клінічні випробування в наших умовах – просто форма узаконеного хабара чиновникам Мінздоров'я і кафедрі, яка такі випробування проводить. Окрім узаконеного хабара, існує і прихований компонент. У конверті. І підношення до свят у вигляді подарунка. Так вийшло, що із-за деякого знання англійського індійські менеджери тягали його з собою по інстанціях в ролі перекладача. Вони й самі трохи по-російськи вміли говорити. Але інколи потрібний був і переклад. Особливо медичної термінології.

Кузьма й сьогодні бачить на прилавках аптек індійський препарат з Трамадолом. Який охоче беруть наркомани в ломку. Це Кузя теж бачив неодноразово. Як якісь бліді тремтячі особи його закуповують. Отже, наркотою торгівля йде цілком відкрито. Схвалено Мінздоров'я. Легке знеболююче, так би мовити. Якщо головочка болить.

Йде торгівля і якоюсь травою в капсулах. Начебто з Аюрведи рецепт. Для бадьорості або для схуднення. Кузя якось подарував одній дівчині таку пачку. Медсестрі з минулої роботи, якій варто було схуднути. У нього був невеликий запас від компанії — для таких дарунків і просування препарату на ринок. Дівчину від неї обкидало прищами.

Що ще міг Кузьма Іванович під пиво розповісти про індійську фармацію? Ну, наприклад таке. Індійське сечогінне для внутрішньовенного застосування і однаковій дозі, вказаній на упаковці з аналогом фабрики Дарниця, рази в півтора, а то і два, менш ефективне, чим вітчизняне. Але ціна вища. Аналогічно і з препаратами для післяопераційної стимуляції кишечника. Лише різниця в ціні ще помітніша.

Мабуть, система підношень і узаконеного хабара при клінічному випробуванні в наших умовах дозволяє будь-яку погань продавати не лише тій компанії, в якій він працював.

Зараз, коли в країні розгортається скандал з вакцинацією, Кузя вважає, що завдяки хабарям — і випробування на українських унтерменшах продавили. Якщо все пройде нормально, то вакцина годиться для ринку розвинених країн. А ні, доопрацьовуватимуть. Система, скоріш за все, єдина.

А чим закінчилися трудові відношення Кузі з компанією? А все просто. Він пару разів відкрив рот, цілком обережно, про Трамадол у відкритому продажі. Ввічливо так відкрив.

І в день видачі зарплати йому її чесно видали. І сказали, що завтра на роботу він може не приходити.
 


В тему:

Небезпечна імунізація

Антон Тищенко помер після щеплення проти кору

Що робити з Міністром охорони здоров’я і ВООЗ?

Партія снайперів вимагає смертної кари для керівників МОЗ — за примусову вакцинацію!

Точність — ввічливість снайперів

Живе Слово — самозцілення без медикаментів
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи