Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Будні бидлоеліти: Депутати залишили в силі кіпрські оффшори

Світ:

Верховна Рада України відмовилася скасувати дію угоди між Кіпром і СРСР про запобігання подвійного оподаткування, пише видання Дело.
Прийнята ще на початку 80-х домовленість дає можливість компаніям, зареєстрованим на Кіпрі, виводити більші суми грошей з вітчизняної економіки з мінімальним податковим обкладанням. Відмовилися голосувати за закон представники Партії Регіонів, посилаючись на відсутність нової угоди з острівною державою.

За словами заступника міністра фінансів Дениса Фудакшина, фактично ця угода означає, що дивіденди, відсотки, роялті й доходи від відчуження майна компаній, зареєстрованих на Кіпрі, не обкладаються податком.

Договір часів СРСР найефективніше використовують торговельні або холдингові компанії. У першому випадку компанії активно займаються експортом товарів і послуг з території України й виплачують 0% податків як міжнародні торговельні компанії. У другому випадку - інвестують значні кошти в українські підприємства, а прибуток виводять назад, на Кіпр, без сплати будь-яких репатріаційних податків.

Саме пільги для торговельних компаній пояснюють, чому Кіпр є одним із найбільших імпортерів вітчизняної сировини. За інформацією Держкомстату, в І кварталі поточного року на Кіпр було вивезено товарів на суму більше 6 мільярдів доларів. Основну частину експорту склали, нафта й продукти нафтопереробки (43,9%), чорні метали (25,2%), зерно (12,8).

Якщо ж угоду між Україною й Кіпром усе-таки буде скасовано, то може набути чинності подвійне оподаткування. Або ж буде укладено новий договір, де буде закріплений розмір податку на дивіденди, роялті на рівні 5-10%.

Нагадаємо, що в 2007 році відбулася зміна лідерів з обсягу інвестицій: Кіпр додав відразу кілька сотень відсотків, піднявшись із четвертого місця на перше, Росія подвоїла інвестиції, а інвестори, зареєстровані на Британських Віргінських островах, навпаки, почали виводити капітали.


В тему:

Бідність України - міф. Гроші просто крадуть

Про секспригоди бидлонардепів найбільше знають покоївки та СБУ

Соціальна прірва в Україні поглиблюється

Причина бідності українців — паразитизм владної верхівки і соціальна несправедливість
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи