Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гуд бай, Америка!

Новим президентом США може стати афроамериканець
Згідно результатів опитування громадської думки, проведеної телекомпанією CBS, 46-річний темношкірий демократ Барак Обама користується зараз більшою популярністю у американських виборців, ніж 71-річний республіканець Джон Маккейн. За Обаму готові проголосувати в листопаді 48% респондентів, за Маккейна - 42%.

Як показало опитування CBS, багато виборців-демократів розчарував результат битви між Обамою і Клінтон. Кожен восьмий демократ - зокрема кожен п'ятий прихильник Клінтон - заявив, що в листопаді підтримає Маккейна.

Понад половина опитаних демократів висловила думку, що запекла боротьба між Обамою і Клінтон погіршила шанси партії отримати перемогу в листопаді. В той же час половина прихильників Обами налаштована проти того, щоб він узяв до себе в тандем Клінтон.

Виборці вважають, що Маккейн, в порівнянні з Обамою, краще буде справлятися з роллю головнокомандуючого ЗС країни. Проте Обама, якщо стане президентом, почне більше піклуватися про потреби людей. Приблизно 33% респондентів вказали, що вік Маккейна (у серпні йому виповниться 72 роки) може стати перешкодою ефективного виконання обов'язків президента.

Нагадаємо, що в минулий вівторок суперник Клінтон по передвиборній гонці, сенатор-демократ від штату Іллінойс Барак Обама фактично забезпечив своє висунення єдиним кандидатом на президентський пост від Демократичної партії США.

Проте Клінтон, яка визнала виграш Обами, поки не заявила про вихід з передвиборної гонки. Як вважають аналітики, в даний час вона веде переговори щодо можливості стати "другим номером" на майбутніх виборах і балотуватися з Обамою на пост віце-президента країни.

За повідомленнями ЗМІ, молодий чорношкірий політик вже сформував групу радників, які займуться підбором кандидата на цей пост.

Згідно даним телекомпанії CNN, сенатор з Іллінойсу заручився підтримкою 2158 делегатів і суперделегатів Загальнонаціонального партійного з'їзду, який пройде в кінці серпня цього року в Денвері (штат Колорадо). Його суперниця зуміла набрати до кінця формального "сезону" праймеріз, що завершився у вівторок, 1926 голосів. Разом з тим, для висунення основним кандидатом претендентові необхідно мати в своєму активі 2118 голосів, повідомляє ІТАР-ТАРС.


В тему:

Захід Заходу

Інтелект, раси, спадковість

“Країна Надзвичайного Стану” Пата Бьюкенена

Мексіфорнія: держава прийдешнього

Етнополітична карта світу ХХІ століття
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи