Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Комуністи здивувалися відмові церкви канонізувати Сталіна

Учасники організації «Комуністи Петербургу і області» дивуються з приводу різкої реакції Російської православної церкви на пропозицію лівих про канонізацію Йосипа Сталіна, передає «Інтерфакс». Hа цьому тижні в КПЛО заявили про намір звернутися до РПЦ з проханням запустити процедуру канонізації Сталіна, як «збирача російських земель, переможця іноземців, творця великого соціального мінімуму, подвижника і отця народів».
Проте голова прес-служби Московської патріархії священик Володимир Вігилянський назвав цю пропозицію «жахливою» і нагадав про гоніння на віруючих в період правління Сталіна.

У відповідь в КПЛО заявили, що «Позиція Московської Патріархії РПЦ продиктована тиском з боку мирських властей, не відображає думки всього духівництва, особливо священнослужителів з величезної більшості малих міст Росії, сільської місцевості, і прямо суперечить сподіванням більшості прихожан РПЦ, що жертвують на зміцнення впливу православ'я значні засоби», - мовиться в заяві на офіційному сайті КПЛО.

Петербурзькі комуністи нагадують, що РПЦ вже оцінила діяльність Сталіна за життя останнього, як однозначно позитивну. При цьому автори заяви посилаються на офіційне послання Сталіну від духівництва і мирян РПЦ 1949 року, де, зокрема, мовиться від імені Патріарха Алексія I і інших ієрархів, що «нам (РПЦ) особливо дороге те, що в діяннях Ваших, направлених до здійснення загального блага і справедливості, весь світ бачить торжество етичних початків на противагу злості, жорстокості і пригнобленню, пануючим у відживаючій системі суспільних відносин», повідомляє «Новий Регіон».
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи