Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

80% української молочної й кондитерської продукції небезпечні для здоров'я

Світ:

24 липня Держспоживстандарт оприлюднив сенсаційні результати перевірки продуктів харчування. На відповідність нормам якості тестувалися молочні і кондитерські товари відомих виробників, а підсумки дослідження спровокували справжній скандал. Виявилось, левова частка перевірених зразків не відповідає встановленим стандартам: виробники, щоб надати привабливого вигляду і продовжити термін зберігання цукерок, сирків і йогуртів, додають в них синтетичні фарбники і консерванти. І все це в кількості, яка може спровокувати діабет, імпотенцію або навіть рак.
Всі екземпляри, які досліджувалися, було куплено у столичних супермаркетах, а також крупних ринках.

За результатами перевірки, з 16 йогуртів тільки 3 відповідають всім нормам. Щоб продовжити термін зберігання продукції, виробники додають в їх склад консерванти - бензойну (Е210) і сорбінову (Е200) кислоти. Щоб надати продукту презентабельного вигляду - синтетичні фарбники.

Наприклад, у йогурті "Лісова ягода" виробництва "Рейнфорд" було виявлено два види синтетичних барвників і висока кількість консервантів, що робить молочний продукт швидше небезпечним для здоров'я, ніж корисним. Висока концентрація шкідливих речовин також в йогурті "Гурманіка" виробництва "Ковельмолоко" і продукції "Молочного дому" (Павлоград).

Катастрофічна ситуація склалася з глазурованими сирками, споживачами яких найчастіше є діти. З перевірених зразків жоден не відповідає нормам. Більше того, у молочній продукції часто можна зустріти бактерії кишкової палички. Шкідливі мікроорганізми були виявлені в сирках "Гурманіка" Львівського гормолзавода, у продукції компаній "Вімм-білль-данн" і "Кременчуцький гормолзавод".

Ситуація з кондитерськими виробами також гнітюча. У 8 з 9 перевірених екземплярів цукерок було виявлено транс-ізомери. Українське законодавство вміст цих речовин в солодощах не контролює. Експерти ж говорять, що вони сприяють виникненню серцево-судинних і онкологічних захворювань, особливо у дітей. За словами Семеновича, у жінок, які вживають такі продукти, дуже великий ризик народити дитину з діабетом. У чоловіків - стати імпотентами.

Весь скандал навколо української молочної продукції проходить на тлі приїзду експертів з Євросоюзу, які перевірили молокопереробні підприємства на відповідність стандартам ЄС, - ті підприємства, які пройшли перевірку, отримали б право імпортувати свою продукцію до країн ЄС.

Комісари Єврокомісії поїхали з України 4 липня, і результати своїх перевірок нікому не показали. Проте активізувався Держспоживстандарт - немов даючи зрозуміти, що українським молокопереробним підприємствам нічого чекати запрошення продавати свою продукцію в ЄС - більш того, її і в Україні продавати не варто, повідомляє "Дело".


В тему:

Точність — ввічливість снайперів

Де відповідає більше одного, там не відповідає ніхто

Корупція та історія: історичні реалії й українські аналогії

Корупція, влада і держава: геостратегічний прогноз майбутнього України

Головною загрозою національній безпеці України є її владна верхівка

Тиранія чи Гетьманат?
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи