Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Y-хромосома переписала історію Великобританії

Світ:

Нове дослідження Y-хромосом на Британських островах, проведене співробітниками Університетського коледжу (Лондон) показало, що англосакси так і не змогли залишити той значний слід у Великобританії, що їм приписують підручники історії.
Між 50 р. до н. е. і 1050 р. н. э. Британію неодноразово завойовували - римляни, англосакси, датчани, вікінги і нормани. Багато істориків приписують велику частину британського минулого саме англосаксам, оскільки від них залишилося набагато більше письмових джерел, чим від кельтів. Але Y-хромосоми з Британських островів повідали іншу историю: кельтів не витиснули в Шотландію й Уельс — багато з них залишилося в Англії і центральній Ірландії, повідомляє NTR.Ru.

Це суперечить усталеним уявленням, адже вважається, що англосакси ретельно колонізували південну частину Англії. Насправді ж англосакси і датчани залишили виразний слід у центральній і східній Англії та у центрі Шотландії, а біологічні сліди норвежців помітні на півночі Британських островів.

Схоже, що дослідження в галузі археогенетики незабаром принесуть багато нових сюрпризів і дозволять позбавитися багатьох помилкових уявлень з історії та антропології. Наприклад, угорців прийнято вважати народом угро-фінського кореня. Проте недавні дослідження виявили, що генетично населення Угорщини дуже близьке населенню України (це пояснює високу культуру угорців в обробці свинини, можливо, найвищу після українців). Тобто завоювання уграми слов’янських територій дуже нагадує завоювання англосаксами кельтських територій.


В тему:

Генетики змогли пояснити загадку походження європейських мов

Ще одна гіпотеза про походження народів Європи

Коли вперше з’явилися люди на американському континенті?

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи