Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Традиційний розподіл статевих ролей вигідний економічно

Світ:

Традиційний розподіл статевих ролей (чоловік - годувальник і захисник, жінка - хранителька вогнища) вигідний економічно, стверджується в статті, що опубліковано в американському «Журналі прикладної психології».

Чоловіки традиційних поглядів на роль жінок заробляють більше, ніж чоловіки - прихильники рівноправ’я статей. У жінок ситуація зворотна: прихильниці рівноправ’я успішніші в матеріальному плані.

Дослідження ?рунтується на чотирьох серіях опитувань, що проводилися між 1979 і 2005 роками, в яких брало участь понад 12 тисяч американців, котрим на початку дослідження було від 14 до 22 років. Учасників просили відповісти на ряд питань, що стосуються ролі чоловіків і жінок в сім’ї і в суспільстві, а також повідомити відомості про свій заробіток, сімейний стан, освіту і релігійні переконання.

В ході дослідження з’ясувалося, що чоловіки, що вважали головною для жінок роль домогосподарки, заробляли в середньому на 8500 доларів США в рік більше, ніж чоловіки, що дотримуються ідеї рівноправ’я статей.

Зворотна тенденція спостерігалася для жінок, але з меншим розривом - прихильниці рівноправ’я заробляли на 1500 доларів в рік більше, ніж прихильниці «домашнього вогнища».

При цьому сім’ї, де і чоловік і жінка поділяють традиційні погляди, ефективніші в матеріальному плані - їх дохід у вісім разів перевищує доходи сім’ї, де чоловік і дружина дотримуються принципу рівноправ’я.

«Ці результати показують, що відношення до статевих ролей істотно впливає на оплату праці. Якщо це відношення більш традиційно, то заробіток чоловіка сильно перевищує заробіток жінки, а якщо стає ліберальнішим, то різниця в оплаті праці майже зникає", - вважає один з авторів дослідження Тімоті Джадж, слова якого наводяться в повідомленні Американської психологічної асоціації.

Цей результат зберігається навіть в тому випадку, якщо враховувати різницю в оплаті в різних сферах діяльності або кількість дітей в сім’ї. Це означає, що явище носить чисто психологічний характер, вважають учені.

 



В тему:

Як стати кращими батьками?

Вагітність зміцнює жіночий організм на все життя

Євгеніка для України

Красиві чоловіки більш плодючі

„Дівчино, а чому Ви не вагітні?”

Тема: демографія і расологія

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи