Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Завод ім. Малишева виготовив чергову партію танків БМ «Булат»

Світ:

Як повідомив кореспонденту УНІАН в.о. генерального директора заводу ім. Малишева Олексій ПОДГОРНИЙ, сьогодні підприємство відвантажує 10 одиниць БМ «Булат», що є частиною партії, яка має бути виготовлена для української армії в 2008 році.
«Танки «Булат» виготовляються на замовлення Міноборони відповідно до контракту, який укладено в рамках програми оновлення бронетанкового парку української армії», - сказав О.ПОДГОРНИЙ.

Він нагадав, що раніше до діючих частин ЗСУ завод відправив дві партії БМ «Булат» загальною чисельністю 36 одиниць.

«Виконані заводом роботи виводять «Булат» на рівень сучасних новітніх танків типа Т-80УД, «Оплот» і російських Т-90С”, - зазначив О.ПОДГОРНИЙ.

За його словами, в ході глибокої модернізації БМ «Булат» одержує високе підвищення за всіма основними характеристиками танка – захисту, мобільності, бойовій потужності. «Зокрема, - сказав керівник підприємства, - на «Булат» встановлюється дизельний двигун 5ТДФМ потужністю 850 к.с., новий комплекс управління вогнем, а також «ми повністю укладаємося в терміни виконання контракту, і військові фахівці висловлюють велике задоволення як щодо рівня модернізації, так і її якості», - сказав О.ПОДГОРНИЙ. За його словами, «фактично армія одержує новий сучасний танк, здатний виконувати складні бойові завдання».

Довідка УНІАН. ДП «Завод ім. Малишева» - головний виробник бронетехніки в Україні. У співпраці з Харківським конструкторським бюро з машинобудування ім. Морозова і Харківським конструкторським бюро з двигунобудування підприємство випускає сучасні зразки спеціальних гусеничних і колісних машин військового призначення, а також пропонує програми модернізації техніки, яка є на озброєнні багатьох країн світу. Основні напрями виробництва ДП «Завод ім. Малишева»: важка бронетехніка (ОБТ «Оплот», БРЕМ-84, модернізація танків Т-64, Т-72, Т-54/55/62), легка бронетехніка (БТР-3У, БТР-4, БТР «Дозор-Б», модернізація БТР-60/70, БТР-50, БМП-2), бойові модулі для легкої бронетехніки (БАУ-23 «Грім»).

Завод ім. Малишева приступив до модернізації Т-64 у 2004 р. на замовлення Міністерства оборони України. Після модернізації танк одержує найменування БМ «Булат». Програма модернізації розроблена ХКБМ ім. Морозова – провідною і координуючою організацією з розробки бронетанкової техніки і артилерії України. Головним виконавцем держзамовлення виступає ДП «Завод ім. Малишева».



В тему:

Футболки "Танк Булат"

Ющенко в танку (фоторепортаж 28.02.2008)

Т-64БМ "Булат" - последняя модернизация Т-64 (рос. мовою)

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи