Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гурт Mad Heads XL “порвав” Палац спорту на акції Мазепа. Made in Ukraine

4 жовтня відбулася акція громадського руху “Не будь байдужим” під назвою Мазепа. Made in Ukraine. Вперше в акції руху взяв участь популярний український гурт Mad Heads XL. Крім того, на безкоштовному концерті зіграли гурти “Танок На Майдані Кон?о” та “ВВ”.
“Мені сьогодні було дуже у кайф грати! – каже лідер гурту Mad Heads XL Вадим Красноокий. – Адже з активною молоддю завжди приємно спілкуватися. У сучасних школярів голови вже не забиті стереотипами, по них не проїхалась пропагандистська машина. Це люди інформаційного суспільства, що самі роблять висновки з часом протилежної інформації від різних джерел”.

Танцювальні хіти з нового альбому “Forever” і народна класика просто “порвали” публіку: під “Ой на горі два дубки” у залі почалися справжні панківські танці. Кінець кінцем, глядачі в один голос загукали “Надія є!”, і коли пісня почалась, тисячі людей взялися за руки, співаючи разом з Вадимом, а іноді й замість нього.

На початку акції також відбувся турнір з карате на Кубок Івана Мазепи. Перед тим, як грати, зірки-учасники шоу неформально поспілкувалися з глядачами і відповіли на їхні питання. Як виявилось, і просунута молодь, і музиканти мають спільний погляд на Мазепу як на одну з чільних для України постатей.

“В українській історії дуже багато суперечливих моментів, бо її писали не українці, – висловив позицію фронтмен гурту Mad Heads XL. – І я дуже добре розумію росіян – з їх погляду, з погляду розширення Російської імперії, Мазепа був добре законспірованим агентом, що грав на іншій стороні, на боці незалежної України. Але ж саме в цій країні ми тепер живемо! І мали б дивитися на це саме з українського погляду. А питання зради… Думаю, це основа політики в усі часи. Особливо в ті часи, коли росіяни, наприклад, вступаючи в союз із поляками чи турками, невдовзі самі ж із нього виходили. Порушувати угоди аморально, але тоді так чинили всі. Має значення, заради чого це робилось”.
“Готуючись до акції, я дізнався багато нового про Мазепу, – розказує Вадим Красноокий. – Уявіть собі, саме цей гетьман тримав булаву найдовше з усіх! Він працював для добра країни, насамперед як меценат і високоосвічений владар. Сьогодні він на нашій валюті, і нам треба б знати про нього більше, як і про решту персонажів із української гривні”.

Участь у просвітницькому шоу “Мазепа. Made in Ukraine” стала ще одним кроком у благодійній діяльності гурту Mad Heads XL після концерту в західноукраїнському місті Снятині на користь тих, хто потерпав від цьогорічної повені.

Докладніша інформація та ексклюзивні матеріали: 8 066 324 70 73 (Роман)




В тему:

Громадський комітету з відзначення 300-ї річниці Повстання за незалежність України під проводом Івана Мазепи

Мазепіана: погляд небайдужих

Знайшовся ще один портрет Мазепи?

Шабля Мазепи

В Румунії відкрито пам’ятник Івану Мазепі

От "Лесной" до "Арсенальной": По дороге к Мазепе (Серія із 6 випусків підкаст-радіо 24Громада, побудована на фрагментах статті Тетяни Яковлевої "Мазепа-гетман: в поисках исторической объективности". Мова випусків російська та українська.)

Mad Heads XL. Смерека. (відео)

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи