Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Лідер Ot Vinta написав книгу для дітей

Фронтмен гурту Ot Vinta Юрій Журавель став автором книги для дітей. В книжці «Мазепа. Крок до правди» в доступній формі подана історія життя гетьмана Мазепи і події історії України тієї доби.
Як і кожне дитяче видання, робота супроводжується багатьма ілюстраціями, автором яких також є лідер украбілів.

«Мені завжди кортіло зробити щось корисне та цікаве для дітей, до того ж за освітою я вчитель молодших класів та основ дизайну. Коли до мене звернулись з руху «Не Будь Байдужим!» і запропонували написати дитячу книжку, я із задоволенням погодився», - каже Журавель.

Робота над книгою тривала більш ніж три місяці. Досліджувати життя Івана Мазепи та малювати картини з минулого України доводилося в перервах між гастролями та роботою над новим альбомом «Потом і кров’ю». «Мені було цікаво розібратися в деяких моментах історії України та дізнатися щось нове, - зізнається рокер. - Я перевернув купу історичних книжок, багато консультувався з відомим істориком Ольгою Ковалевською. В цій книзі я не робив з Мазепи рафінованого народного героя, а намагався показати історичну правду, тому що наразі в Україні відчувається брак історичного матеріалу, пов’язаного з Полтавською битвою, не говорячи вже про книжки для дітей на цю тему».

Книжка «Мазепа. Крок до правди» днями вийшла з друку і буде розповсюджуватися серед учнів українських шкіл.



В тему:

Громадський комітету з відзначення 300-ї річниці Повстання за незалежність України під проводом Івана Мазепи

Мазепіана: погляд небайдужих

Знайшовся ще один портрет Мазепи?

От "Лесной" до "Арсенальной": По дороге к Мазепе (Серія із 6 випусків підкаст-радіо 24Громада, побудована на фрагментах статті Тетяни Яковлевої "Мазепа-гетман: в поисках исторической объективности". Мова випусків російська та українська.)


«Не будь байдужим!» Офіційний сайт.

Футболки рок-гурту «Ot Vinta»

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи