Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Антикризова програма Трудового руху «Солідарність» (проект резолюції Луганського форуму)

Категорія:

У час загальнонаціональних загроз і викликів не працює традиційне законодавство і конституція. Консолідація нації, довіра і спільна дія – єдині запоруки успіху. Якщо цього не зробить діючий Президент України, ми зробимо це самостійно. Незалежно від нашої мови, віросповідання чи етнічного походження – ми всі є українська нація і самостійно наведемо порядок в державі.
Стрімкий розвиток фінансової кризи, відсутність дієвих заходів уряду в питаннях розвитку економіки та недієздатність Верховної Ради України призвели до руйнації правового поля, невиконання законів та Конституції України, дискредитації парламентаризму та демократичних цінностей.

Держава стоїть на межі загальнонаціонального дефолту, краху банківської системи, зупинки виробництва, масового безробіття, стихійних бунтів, спалаху злочинності, продовольчої кризи, невиконання зобов’язань перед населенням в частині виплати заробітних плат, пенсій та інших соціальних платежів.

Виходячи з існування прямих і безпосередніх загроз національній безпеці держави, вимагаємо від Президента України скористуватись правом наданим народом України та на підставі 106 ст. Конституції України прийняти рішення про введення надзвичайного стану на всій території України. Взяти на себе управління державними справами і повну відповідальність за наслідки.

Всеукраїнський трудовий рух “СОЛІДАРНІСТЬ” вимагає прийняти наступний план дій:

Верховна Рада України призупиняє свою діяльність до жовтня 2009 року.

По всій території України призупиняються будь-які виборчі кампанії.

Депутати Верховної Ради України позбавляються депутатської недоторканності та пільг.

Політичні партії, що брали участь в роботі Верховної Ради України останніх двох скликань і призвели до такої ситуації в країні, призупиняють свою діяльність, а свідоцтва про реєстрацію анулюються.

Депутатам Верховної Ради України останніх двох скликань забороняється займатись громадською діяльністю, брати участь у виборах та органах виконавчої влади протягом наступних десяти років.

Фінансування апарату Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента України скорочується на 50% від запланованих. Вивільнені кошти спрямовуються до стабілізаційного антикризового фонду.

Районні адміністрації Президента розформовуються, а їх функції передаються головам міських рад на відповідних територіях.

На період дії надзвичайного стану Закони України вводяться в дію Указами Президента України.

Президент України оголошує про відставку Кабінету Міністрів України, безпосередньо очолює виконавчу гілку влади та призначає новий склад антикризового уряду.

Рада національної безпеки і оборони України виконує функції постійно діючого антикризового комітету. Рішення РНБО є обов’язковими на всій території України.

МВС, СБУ, МОУ та Генеральна Прокуратура України створюють оперативний штаб з протидії злочинності та стихійним акціям протесту.

Стратегічно важливі об’єкти, приміщення судів, органи державної влади беруться під посилену охорону.

З метою збереження вкладів населення провадиться націоналізація (повернення до державної власності) системних маргінальних банків.

Національний банк України приймає рішення про формування мультивалютного кошика і виходить із зони американського долара.

Розрахунки за енергоносії здійснюются в євро та російських рублях.

НБУ спільно з Міністерством фінансів терміново провести переговори із Світовим банком та МВФ про відтермінування погашень заборгованостей за зовнішніми запозиченнями.

Провести переговори з Російською Федерацією про відтермінування погашень заборгованості за природний газ до кінця 2009 року.

Міністерство фінансів України терміново коригує план бюджету на 2009 рік як бездефіцитний.

МФУ, ДПАУ спільно з місцевими радами провадять активну політику з контролю над підвищенням цін на продукти харчування та товари першої необхідності.

МФУ спільно з місцевим радами розглянути можливість тимчасового введення паралельних квазівалют (купони, картки, талони) для внутрішніх розрахунків малозабезпечених верств населення за енергоносії, продукти харчування та товари першої необхідності.

Ліквідувати посередників в розрахунках за енергоносії та під час тендерних закупівель.

Наповнити державний резерв стратегічним запасом харчових продуктів, медикаментів, зерна та паливно-мастильних матеріалів.

Провести націоналізацію стратегічних бюджетоутворюючих підприємств за умови компенсації фактичних втрат власникам.

Повернути до державної власності генеруючі потужності тепло і електроенергетики, облгази та обленерго.

Міністерству праці терміново розробити плани громадських робіт для безробітних та українських мігрантів, що масово повертатимуться в Україну внаслідок світової фінансової кризи.

З метою запобігання виникнення організованої злочинності та з метою збереження правопорядку в містах Києві, Севастополі та обласних центрах відновити інститут прописки. Для нелегальних мігрантів, безпритульних та повій створити трудові табори в місцях необхідних для масового використання некваліфікованої робочої сили (будівництво доріг тощо). МВС спільно з відповідними органами місцевого самоврядування та населенням вжити необхідних заходів.

На допомогу органам правопорядку створюються добровільні дружини, загони самооборони та козацькі об’єднання з числа громадян, що проживають в даній місцевості. Вищезгаданим громадянам з цією метою дозволяється отримати короткоствольну зброю в установленому порядку.

Тимчасово відновлюється смертна кара за особливо тяжкі злочини та злочини в сфері економіки.

Переорієнтувати виконання робіт зі спорудження об’єктів до ЄВРО-2012 на максимальне використання вітчизняних фірм, підрядних організацій та робочої сили.

Призупинити приватизацію стратегічно важливих підприємств.

Засобам масової інформації значну увагу приділяти питанням енергозбереження, здорового способу життя та безпеки. Рекомендувати обмежити політичні дискусії та коментарі, що можуть опосередковано викликати психологічну напругу населення.

З метою врегулювання інституціонального конфлікту між гілками влади, виходу з політичного протистояння та відновлення демократичних засад управління державою скликати на 22 березня 2009 року Конституційні збори.

При розгляді проекту нової Конституції передбачити наступне:

Україна — президентська республіка.

Україна має двопалатний парламент із загальною кількістю депутатів 350 чол.

Виборча система змішана.

Вибори до органів місцевого самоврядування здійснюються за мажоритарною системою.

Президент України та вищі посадові особи несуть персональну та кримінальну відповідальність за результати своєї діяльності, про що укладається відповідний суспільний договір.

Погіршення рівня життя населення кваліфікується як кримінальний злочин.

Мета держави: Збільшення корінного населення. Духовний розвиток і здоров’я нації. Процвітання і розширення впливу економіки та культури України на країни світу.

В останню неділю жовтня 2009 року провести всенародний референдум з прийняття нової Конституції з одночасними виборами рад всіх рівнів та Президента України.

Сьогодні ми повинні закінчити з псевдодемократією і вчинити ряд рішучих дій.

У час загальнонаціональних загроз і викликів не працює традиційне законодавство і Конституція. Консолідація нації, довіра і спільна дія – єдині запоруки успіху. Якщо цього не зробить діючий Президент України, ми зробимо це самостійно. Незалежно від нашої мови, віросповідання чи етнічного походження – ми всі є українська нація і самостійно наведемо порядок в державі.

Проект резолюції підготував
Співголова ВТР “СОЛІДАРНІСТЬ”
Юрій Збітнєв



В тему:

Маніфест трудового руху «Солідарність»

Щоб контролювати владу – необхідно об’єднуватися

Створено всеукраїнське громадське об’єднання «Трудовий рух Солідарність»

Новий Суспільний Договір

Новый Общественный Договор (рос.)

80% заробітчан мріють повернутися в Україну

Стратегія Четвертої хвилі

Теперішня міграція – це зовсім не діаспора

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи