Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Хтось із нас з’їхав з глузду»: непорозуміння між «справжніми націоналістами» через НАТО

УНП читає програму ВО «Свобода» і не вірить своїм очам!
Ще у вересні ц. р. партія «ВО Свобода» і Українська Народна Партія (УНП) почали переговори щодо спільної участі в можливих позачергових виборах Верховної Ради.

23 жовтня в публічному зверненні УНП закликала «Свободу» відмовитись від заперечення інтеграції України в НАТО: «УНП звертається до ВО «Свобода» відкласти суто партійні амбіції, відмовитися від окремих положень партійної програми (зокрема, заперечення інтеграції України в НАТО, зафіксоване в програмі «Свободи»)».

Звинувачення дещо шизофренічне, оскільки в чинній програмі ВО Свобода (від 2003 року) виразно задекларовано прагнення втягнути Україну в НАТО і в ЄС. В реальності така «інтеграція» означає зниження рівня демократії в Україні, втрату нею суверенітету і позаблокового статусу. Саме ці три пункти були головною причиною того, що на референдумі 12 червня 2008 року Ірландія виступила проти Лісабонського договору (замінника Європейської Конституції, який 2005-го року відхилили на референдумах у Франції та Голландії).

Отже, ВО «Свобода» послідовно виступає за входження України в НАТО і ЄС. Тому 24 жовтня «Свобода» рішуче виступила проти інсинуацій УНП і підтвердила свої євроінтеграційні прагнення: «Сподіваємось, що це лише помилка, а не свідоме намагання керівництва УНП дискредитувати "Свободу". Бо у Програмі ВО "Свобода", ухваленій ще у 2004 році та зареєстрованій у Міністерстві юстиції України, у розділі "Зовнішня політика. Оборона. Національна безпека" чітко зазначено: "9.1. Всеукраїнське об"єднання "Свобода" дотримується засад, що в зовнішній політиці держави необхідно перейти від політики невизначеності і постійного балансування до політики чітких позицій і керуватися винятково національними інтересами. Партія вважає, що в сучасних умовах однополярного світу національні інтереси України полягають у вступі до Північноатлантичного альянсу».

На УНП це не справило жодного враження. Того ж 24 жовтня заступник голови Української Народної Партії, народний депутат України Ярослав ДЖОДЖИК заявив: «Відверто кажучи, ми поки що не почули думку «Свободи» по суті звернення. Чи наполягає «Свобода» на своєму програмовому положення про те, що Україна не повинна бути членом НАТО?».

Виникає питання, в кого проблеми зі здоровим глуздом: в УНП, що вперто не бажає прочитати програму «Свободи» (або, читаючи її, просто не вірить своїм очам), чи у самої «Свободи», що виступає за позбавлення України суверенітету і при цьому називає себе патріотичною українською силою.


В тему:

«Камеді-клаб.ua»: Олег Тягнибок залишить в Україні лише тих «жидів та москалів», які сплачують його політичні рахунки

Гетто для українців

Справжні націоналісти

Справжні антифа

Некрофіли

Справжні націоналісти вкотре рішуче відмежувалися
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи