Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мером Роттердама став марокканець

Ахмед Абуталіб (Ahmed Aboutaleb) – голландський політик, що народився в Марокко і зберігає подвійне (голландське та марокканське) громадянство - був призначений мером Роттердама, другого за величиною міста в Нідерландах. Абуталіб, член голландської лейбористської партії PvdA, в даний час є державним секретарем (заступником міністра) з соціальних питань і до того ж є мешканцем Амстердама, а не Роттердама.

Голландський блоггер Клейн Версет (Klein Verzet) пише:

Судячи з того, що я знаю про Абуталіба, я не бачу підстав вважати його гіршим, ніж більшість наших доморощених «лідерів» - скоріше навіть кращім. Наскільки мені відомо, він був «єдиним», хто у зв’язку з убивством ван Гога мав сміливість вголос заявити, що ті, хто не дотримується голландського розуміння свободи і суспільства, має збирати свої монатки і звалювати геть. Через це більша частина марокканського населення в Голландії вважає його «зрадником».

У минулому Абуталіб не демонстрував схильності до протегування голландо-марокканцям або мусульманам (принаймні мені таке не відомо). Він проявив себе як досить ефективний чиновник. Однак спосіб його призначення мером є особливим. Мерів традиційно призначає Корона, але за останні місяці було декілька експериментів з обов’язковим референдумом (Утрехт, Ейндговен), де громадянам пропонувалось вибрати між двома кандидатами, внесеними в короткий бюлетень [для голосування]. Вчора це стало найбільшим яблуком розбрату. Абуталіба не було навіть у короткому бюлетені. Раптом він був запропонований в якості кандидата. [...]

Хоча я сам є анти-ісламістом, я не маю нічого проти особи Абуталіба. У питаннях інтеграції та ісламу він показав себе набагато більш тверезим і чесним, ніж багато хто з наших доморощених політиків. Якби більшість мусульман були такими розумними та сміливими (й дійсно інтегрованими), як він, ми б не були в такій халепі, як зараз.


Абуталіб приїхав у Нідерланди у віці 14 років. Він є першим мером, хто народився і виріс за межами Нідерландів. Він також стане першим мусульманським мером в Нідерландах. Приблизно 45 відсотків із 582 тисяч мешканців Роттердама мають іноземне походження.

Герт Вільдерс (Geert Wilders), лідер Голландської Партії Свободи, яка виступає проти ісламу, критикує призначення Абуталіба. Два роки тому, коли Абуталіб став членом голландського уряду, Вільдерс зажадав, аби Абуталіб відмовитися від свого марокканського громадянства.

«Призначення марокканця мером другого за величиною голландського міста настільки ж безглуздо, як призначення голландця мером міста Мекка», - заявив Вільдерс, додавши, що Абуталібу «варто стати мером Рабату в Марокко». Вільдерс наполягає на тому, що Абуталіб може продемонструвати, де насправді його лояльність, якщо відмовиться від марокканського громадянства.


Moroccan Becomes Mayor of Rotterdam
Thomas Landen, “Brussels Journal”, 18 жовтня 2008.


Переклав Володимир Щербина


--------------------------------------

В тему:

Темний бік імміграції

Утрехт. Етнічні заворушення після вбивства голландця

Голландський політик каже про ісламське вторгнення

Толерастія = ідіотизм

У 2050 році іммігранти складатимуть третину населення Голландії

Відчайдушна спроба врятувати становище: голландці налякані зростанням етнічної напруги

Транс-культурна психіатрія

Ще одне лихо на голландську голову

Нідерланди під пресом турецьких бандитів
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи