Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Український тур NAZARETH і КОМУ ВНИЗ у час епідемії тоталітарного попсу

"У нашій країні епідемія тоталітарного попсу набула - і це очевидно - загрозливих розмірів. Ця епідемія не шкодить безпосередньо вашій печінці чи шлунку, але псує та розбещує душу. Якщо врахувати, що цільова аудиторія попси - це, здебільшого, юне покоління, яке ще не набуло імунітету проти гидотного несмаку, небезпека зараження й наступного поширення лише зростає. Що може врятувати суспільство?
Ви помітили, як наполегливо розважальні програми провідних телеканалів проштовхують різнокаліберні поп-штампи? Гламурний аудіо- та відео-сироп цілодобово й самовіддано розливають так звані "пающіє труси". Нині попса як така - не просто яскрава цукерочка із сумнівним вмістом, попса - це тоталітарна зброя у руках купки шоу-бізнесменів та медіа-магнатів, які разом творять правила гри на шоу-ринку, моду на поп-ерзац і, звісно, разом "варять бабки". Наші горе-продюсери твердо впевнені, що у цій країні продається один тільки "кітч" і більше нічого. Вони переконані, що "піпл усе схаває" і на такій цинічній тезі будують свій бізнес...

Тоталітарний попс у нашій країні (в Росії - більшою мірою) як дзеркальне відображення нагадує пам’ятний ще багатьом тоталітаризм ідеологічний. І там і там головним інструментом "обробки мізків" є технології зомбування масової свідомості через ЗМІ - передусім електронні." (Олександр Євтушенко "Тоталітарний попс", журнал "Своя музика"№4,2008).

Як наслідок, "склалася катастрофічна ситуація з музичним рухом. Він не існує чи майже не існує, всі акції переважно мають одноразовий характер. У той час, як елітна українська музична культура витісняється на маргінес, натомість активно пропонується музичне лайно власного і чужинецького (насамперед - московського) виробництва, а одурманений збидлілий плебс це із захопленням хлебче," - констатує Андрій Середа, чільник "КОМУ ВНИЗ".

Журналіст Олександр Євтушенко ставить пряме запитання: "Що може врятувати суспільство?" У відповідь знову цитую Андрія Середу: "Повністю згідний із тезою, що культура (зокрема музична) у цивілізованій державі повинна бути невід’ємною складовою політики національної безпеки, а будь-яке посягання на історико-культурне надбання нації має каратися настільки жорстко, щоб у бажаючих не залишалося ілюзій щодо рішучості силової складової державної влади титульної нації. І патякання про якусь політкоректність в цьому контексті - безглузде і злочинне!"

Звичайно, це у цивілізованій державі... А поки що, на мою думку, потрібно щось робити самим. Одними заборонами трансляції чужих телеканалів справу не вирішити. "Святе місце пустим не буває". Потрібно наповнювати інформаційний простір нашим якісним музичним "продуктом". Мені більше імпонує така теза: замість того, щоб боротися з темрявою, краще запалити свічку".

Тим більше, що здорової, живої, талановитої музики у нас вистачає. Лиш треба її підтримувати кожному з нас! У цьому контексті я й розглядаю український тур NAZARETH & КОМУ ВНИЗ. Що може бути кращим, ніж поєднання шотланського духу свободи з вільним духом поезії Тараса Шевченка, Олександра Олеся, Володимира Самійленка, яку так мистецьки презентують нам КОМУ ВНИЗ!

"Сонячній Мережі" нічого не залишилося, тільки як підтримати легендарних музикантів й організувати концерт у рідному Тернополі.

Тарас Іваницький,
розпорядник "СОНЯЧНОЇ МЕРЕЖІ",
організатор концерту в Тернополі



В тему:

НЕМОЖЛИВО — ЦЕ НІЩО. Роздуми після тернопільського концерту КОМУ ВНИЗ.

Тернопільський концерт КОМУ ВНИЗ. Сонячна Мережа. Новий порядок.

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи