Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Світовий конгрес українців проведе вперше свій конгрес у Києві

18-21 серпня Світовий конгрес українців проведе вперше свої п’ятирічні пленарні збори у Києві. Як сказав в інтерв’ю радіо «Свобода» Аскольд Лозинський, президент СКУ, таким чином буде надана можливість, зокрема, взяти активнішу участь у нарадах представникам понад десяти мільйонної української діаспори в Росії та інших пострадянських країнах.
«Де проживають українці, там живе Україна», - під таким гаслом відбудеться напередодні 12-тої річниці незалежності восьмий взагалі й перший у Києві конгрес СКУ. Українська діаспора зросла від дня незалежності, в основному, за рахунок емігрантів з України, де населення зменшилось на 8%. Власне було несподіванкою навіть для лідерів Світового конгресу українців, що в Італії, в Португалії, Греції й Іспанії почали формуватися українські громади із кількістю понад 100 тисяч осіб. Аскольд Лозинський, президент СКУ з штаб квартирою в Торонто сказав у інтерв’ю радіо «Свобода», що на конгрес до Києва прибуде понад 300 делегатів і будуть 23 крайові центральні репрезентації із 30 держав.

Аскольд Лозинський: “Це перший конгрес, який уможливить фактично з’їзд делегатів зі всього світу, тоді коли на останньому УІІ конгресі у 1998 році, що відбувся у Торонто, був присутній 1делегат з Російської Федерації. І це все було від східної діаспори. На цьому конгресі вже зголошено понад 100 делегатів зі східної діаспори, я маю на увазі, з колишнього Радянського Союзу: з Російської Федерації, Узбекистану, Казахстану, Вірменії, Грузії і з трьох країн Прибалтики. Хоч Молдова не є нашим членом, але так звані сепаратисти з Молдови, Придністров’я є нашими членами. На цьому конгресі буде нагода поговорити фактично про світові проблеми українства, української діаспори, а не лише про проблеми українців, скажімо, в Америці, в Канаді, Південній Америці, в Західній Європі і в Австралії, як це ми робили до того часу”.

Серед головних питань, які обговорять делегати на київському конгресі СКУ, це сьогодення та перспективи українських громад Східної діаспори, питання еміграції з України, роль української мови серед громад поза межами України та інші питання. Буде обране нове керівництво Світового конгресу українців та проведені зустрічі із представниками української влади. — повідомляє радіо “Свобода”
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи