Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Юрій Сидоренко: "Кризи немає"

Світ:

На Заході крадіжка грошей тепер називається ”кризою”
Усі засоби масової інформації світу щодня говорять про глобальну всесвітню кризу. Що можете сказати з цього приводу?

— Перш за все, потрібно назвати речі своїми іменами і звернути увагу на підміну понять. На Заході крадіжка грошей називається ”кризою”, а на Сході весь час говорять ”мафія”, маю на увазі ”нестабільність економіки”. У чому, на мій погляд, сенс нинішньої кризи? Найбільші банки світу взяли гроші клієнтів і, за великим рахунком, їх не повернули. Усім відома ситуація, коли найбільші банки запрошують крупних клієнтів, у яких є гроші, інвестувати в ті або інші суперсучасні проекти. Як вони говорять, це суперприбуткові, суперстабільні проекти. А потім проходить якийсь цикл, і кажуть: ”криза”! Виникає запитання — де були аудитори, без думки яких і без гарантій яких нічого не відбувається? І найголовніше запитання — а куди поділися гроші? Вони що, розчинилися, як цукор у чаї? Але навіть якщо цукор у чаї розчиняється, то можна випарувати воду і трішки цукру залишиться.

Якою ж має бути реакція українських банків і українських ринків на цю ситуацію?

— Візьмемо до уваги реакцію низки Центробанків провідних країн. Мені сподобалися дії Центрального банку Японії, який буквально упродовж двох-трьох годин заморозив усі активи й усі операції з ”Леман Бразерс” на території країни одразу ж після звістки про банкрутство останнього. Японці зупинили всі операції до того моменту, доки не з’ясували, які зобов’язання у цього збанкрутілого банку є на території Японії. Недавно західні банки активно скуповували українські банки. І цим усі пишалися. Як тільки почалася криза, і відзначте, не в Україні (по суті, зникли гроші в західних банках) усі згадали про українські активи й почали вилучати гроші з українського ринку. Таким чином, під удар потрапили наші корпорації, пішли перебої в наших інвестиційних проектах. А Нацбанк робить вигляд, що нічого не відбувається. Та він повинен був негайно втрутитися і заборонити виведення капіталів із країни, як це робиться у всьому світі! Чи повинні ми за рахунок українських фінансових активів рятувати економіку так званих розвинених країн!?

Як би ви охарактеризували нинішні політичні події та їх вплив на економіку?

— Є лише одне запитання, і як платник податків, я маю право його ставити. Якщо хтось хоче гратися у вибори, хай грається, але тоді хай і платить за ці ігри зі своєї кишені. Чому платники податків мають це робити — важко зрозуміти. А з приводу забарвлень або привілеїв якомусь кольору — знаєте, я випадково сьогодні взяв у руки два фломастери: оранжевий і блакитний. Провів дві лінії, які місцями зійшлися в одну. Так от у цих місцях, де пішло накладення кольору — вийшов колір маси, схожої на овес, пропущений через шлунок коня. Я здивувався і не хочу нічого коментувати, просто не хочу.

Розмовляв Артем ТРОЇЦЬКИЙ

Джерело: Газета по-українськи


В тему:

Нацбанк каже, що Україна витримає кризу і без кредиту МВФ

Річниця Великої Депресії. Як це було 79 років тому

Вони знов вигадали “кризу”, щоб вкотре почистити від грошей наші з вами кишені

МВФ отримає політичний контроль над Україною в обмін на гроші - Зарубінський

Кризу замовляли? МВФ допоможе

Погані самаряни або в чому загроза сучасного неолібералізму

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи