Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Боже, врятуй Америку!

Барак Обома переміг на виборах на посаду Президента Сполучених Штатів.
Сенатор Джон Маккейн визнав поразку на президентських виборах у США і привітав з перемогою свого суперника-демократа сенатора Барака Обаму.

"Певний час тому для мене було честю подзвонити сенаторові Бараку Обамі та привітати його з обранням президентом країни, яку ми обидва любимо", - заявив Маккейн, вийшовши з дружиною Сінді до своїх прихильників на мітинг у готелі "Білтмор" у Феніксі (штат Арізона).

Тим часом Демократична партія лідирує на виборах в обидві палати Конгресу США, повідомляє Лента.ру з посиланням на Reuters.

За попередніми підрахунками, в Сенаті демократам вже вдалося збільшити свою більшість на три голоси, довівши кількість своїх представників до 54. Це вже означає, що вони можуть більш не залежати від голосів двох незалежних сенаторів, які традиційно голосують разом з демократами. Крім того, результати голосування ще по 12 мандатам наразі не визначені, і це дає демократам можливість довести своє представництво до 60 місць з 100.

Утім, демократам не вдалося отримати перемогу над лідером республіканців у Сенаті Мітчем Макконнеллом, який став сенатором від штату Кентуккі. На виборах визначаться володарі 35 місць в новому Сенаті (одна третина сенаторів плюс два місця, що звільнилися, у Вайомінгу і Міссісіпі). З них 23 раніше належали республіканцям і 12 - демократам.

На виборах до Палати представників також лідирує Демократична партія, яка має добрі шанси зміцнити свою більшість в нижній палаті з 235 до 260-265 місць. На відміну від Сенату Палата представників повністю оновиться відповідно до результатів виборів цього року. Вибори в Конгрес США проводяться паралельно президентським.

За матеріалами УНІАН



В тему:

Змінюючи Америку

Якою буде Америка в середині нинішнього століття

До 2050 року біле населення США опиниться в меншості

Меншини вже стали більшістю в одній третині найбільш населених округів США

«Шлюбна маса»

Homo Americanus: Дитя Епохи Постмодернизму

Захід Заходу

Обаманія, або Американський експеримент

Кенійська тітка Обами виявилася нелегалкою

Темний бік імміграції


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи