Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Міліція «умовила» киян платити 2 гривні (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Категорія:

Недільний протест проти підвищення цін на проїзд у столичному метрополітені і наземному транспорті закінчився грандіозною бійкою.
На сайті «ПіК» опубліковано фоторепортаж про хід мітингу та його придушення «Беркутом».

Журналісти різних видань відмічають надзвичайну жорстокість бійців «Беркуту» проти взагалі-то не страшного мітингу. Адже учасників було лише біля 400, не було масових заворушень, биття вікон та вітрин чи чогось подібного. Тоді чому так жорстоко били і учасників, і журналістів, і невільних свідків?

Психологи знають, що жорстокість – це ознака слабкості. Слабкі люди проявляють жорстокість проти тих, хто в даний момент ще слабкіше. Але при тому плазують перед тими, хто сильніше.

Жорстокість в політиці – це ознака слабкості влади. Сильна, авторитетна влада не боїться своїх опонентів, натомість впевнено, спокійно, чемно і нежорстоко ставить їх на місце . Чим слабше стає влада, тим жорстокіше вона намагається діяти проти не лише відвертих опонентів, а й проти будь-якого прояву не абсолютно рабської поведінки. «Бий всіх. Бий своїх, щоб чужі боялись».

Останні прояви цієї жорстокості з боку силових структур (18 жовтня, 10 листопада) свідчать про комплекс страху сьогоднішньої влади. Передчуття краху викликає страх і провокує жорстокість. А жорстокість – навпаки послаблює таку владу. Може хто вже забув, як наростання репресій проти невеликих мирних пікетів сумських студентів у 2004 році викликало наростання протидії і загальноукраїнський резонанс, що врешті-решт повалило тодішню правлячу команду? Сьогоднішня влада, схоже, про це забула. А марно…



В тему:

Міліція жорстоко побила свідків та учасників акції протесту проти підвищення тарифів у столичному метрополітені

Головний урок маршу УПА 18 жовтня

Щоб контролювати владу – необхідно об’єднуватися

Маніфест трудового руху «Солідарність»

Беззахисність — це провокація!

Міліція, яку ми не любимо...


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи