Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Примаченко і я" - парад мистецьких ідей

12 листопада 2008 о 19:00 в Галереї ЛАВРА (Київ, вул. Івана Мазепи, 17) - старт мистецького проекту «Примаченко і я».
У світовому контексті творчість Марії Примаченко на одному щаблі з такими геніями наївного мистецтва як Ніко Піросмані чи Анрі Руссо. Для України ж вона є особливо знаковою – поліська селянка, яка досягла світового визнання й мистецьких вершин, створивши свою візуальну мову. Її чарівні фантастичні звірі, птахи й квіти радують око не тільки на картинах, створених геніальною художницею. Вони легко переселяються на сучасні автомобілі, стають елементами модного одягу й дизайну.

Маріїї Примаченко – 100 років і країна активно готуються його відзначити. З першим масштабним проектом параду мистецьких ідей «Примаченко і я» виступили «Родовід Галерея», «Я Галерея» та Київська міська галерея мистецтв «Лавра». Проект підтримує Благодійний фонд Марії Примаченко та Міністерство культури та туризму України.

«Примаченко і я» - це мистецький конкурс, названий кураторами проекту – Павлом Гудімовим та Лідією Лихач – «парадом ідей». Це дійсно парад, до участі в якому запрошуються усі бажаючі, незалежно від віку й напрямку творчої активності. Живопис, скульптура, дизайн, література, мода й кіно – організатори конкурсу пропонують імпровізувати за мотивами Примаченко абсолютно в усіх жанрах і напрямках мистецтва. Участь у конкурсі не залежить від рівня професійної освіченості апліканта – адже й сама Примаченко була художником без професійної освіти.

Головним форпостом конкурсу стане галерея «Лавра», у якої наразі відкрилося друге дихання. Саме тут пройдуть найбільш значні акції у рамках конкурсу, в тому числі й виставки робіт фіналістів.

Сподіваємося, що конкурс «Примаченко і Я» додасть нових граней до культу цієї видатної художниці, щирими й давніми адептами якого ми є.

Запрошуємо усіх на вечірку (12 листопада 2008) з нагоди оголошення РОКУ МАРІЇ ПРИМАЧЕНКО В МИСТЕЦТВІ й офіційного старту проекту. В програмі: фотовиставка й фільм Юрія Роста (й сам Маестро серед гостей вечірки), виставка робіт Марії Примаченко, дизайн-плакати та показ колекції одягу від Оксани Караванської за мотивами Марії Примаченко.

Проект задумано як:

- конкурс імпровізацій/варіацій/провокацій

- нон-стоп фестиваль Марії Примаченко

- парад ідей у галузі образотворчого мистецтва, літератури, театру, кіно, медіадизайну, книжкового дизану, плакатного мистецтва, колекцію текстилю/одягу і т. ін.


З 12 листопада 2008 до 1 березня 2009 року організатори конкурсу приймають творчі заявки проектів, інспірованих творчістю Марії Примаченко.

Форма подачі заявок: проекти надсилаються на електронну адресу konkurs@prymaсhenco-ya.com.ua або поштою на адрес: 01013, Київ, вул. Івана Мазепи, 17, Київська міська галерея мистецтв «Лавра» (з приміткою «конкурс «Примаченко і Я».

www.prymaсhenco-ya.com.ua

За додатковою інформацією, коментарями учасників подій і фотоматеріалами звертайтеся до Наталії Зубко, менеджера проекту «Примаченко і Я», | +380 97 349 83 79| [email protected]

Прес-служба Міністерства культури і туризму України


ВІд "Народного Оглядача
Хочемо нагадати, що у 2006 році колекцію одягу а мотивами малюнків Марії Примаченко представила дизайнер Олеся Теліженко. Колекцію можна подивитись на її персональному сайті.



В тему:

Невідомі вкрали більше сотні картин Марії Примаченко

Українська цивілізація

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи