Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Країна, яку вкрали

"Я вважаю, що наша нація зруйнована, це відбувалося протягом кількох десятиліть, а обрання Обами стало лише кульмінацією цих змін."
У США після перемоги Барака Обами на президентських виборах зросла кількість випадків прояви релігійної та расової нетерпимості, повідомляє Associated Press.

За даними неурядової організації «Intelligence Project at the Southern Poverty Law Center», метою якої є боротьба з ненавистю і дискримінацією, кілька сотень інцидентів - від вандалізму і погроз до заподіяння фізичної шкоди, - були зареєстровані по всій країні за останні два тижні. Як зазначають експерти, цей факт говорить про те, що в країні, де перемогу Б. Обами порівняли з перемогою над расизмом, все ще сильні расові забобони.

"Є велика кількість людей, яким здається, що вони втрачають звичний уклад життя, що у них немов вкрали країну, яку побудували їх предки", - говорить директор «Intelligence Project at the Southern Poverty Law» Марк Поток.

"Я вважаю, що наша нація зруйнована, це відбувалося протягом кількох десятиліть, а обрання Обами стало лише кульмінацією цих змін", - сказав 46-річний Грант Гріффін зі штату Джорджія.

Випадки прояви расової нетерпимості зареєстровані по всій країні - від Каліфорнії до штату Мен. Так, директор однієї зі шкіл у Джорджії заборонив учням вдягати одяг із політичними гаслами, щоб уникнути "непотрібних конфліктів".

Старшокласниця–афроамериканка з іншої школи розповіла, що наступного дня після виборів вона чула від своїх білих однокласників "непристойні" коментарі на адресу Б. Обами, а викладачі відмовилися обговорювати на уроках результати голосування.

У Нью-Йорку та Лос-Анджелесі невідомі розмалювали машини та фасади будинків нацистською символікою та написали фарбою "Повертайся назад в Африку". Одній людині навіть було завдано фізичної шкоди: у Нью-Йорку вночі після виборів четверо білих чоловіків, вигукуючи "Обама", накинулися на темношкірого підлітка з бейсбольною битою.

"Зміни, якими б вони не були, ніколи не бувають легкими, а чорношкірий президент це сама серйозна расова зміна з тих, що країна переживала з часів громадянської війни. Перемога Б. Обами потрясла самі основи, на яких Америка стояла століттями", - зазначив Вільям Ферріс з Центру досліджень американського півдня (Center for the Study of the American South) при університеті Північної Кароліни.

"Хтось одного разу сказав, що расизм це як рак. Повністю позбутися від нього не можна, можна лише домогтися ремісії", - цитує У. Ферріса агентство.

Джерело: RBC.ru



В тему:

Все. Крапка.

Боже, врятуй Америку!

Доповідь білого доктора

Звернення Соціал-Патріотичної Асамблеї Слов’ян до американського народу

Вторгнення чужих буде катастрофою

Темний бік імміграції

Етнополітична карта світу ХХІ століття


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи