Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Чернігові відбувся Перший регіональний конкурс "Питні меди – 2009"

Переможцями стали Микола Вовнянко, Костянтин Лабага, Олександр Пархоменко, Віктор Бабенко, а також представники молодого покоління бджолярів — Володимир, Юрій та Юлія Вовнянки, Ярослав Лабага і Олександр Бабенко.
Сім´я Вовнянків з села Сокиринці, що на Чернігівщині, перемогла майже в усіх номінаціях конкурсу, а батько і син Лабаги з Білої Церкви взяли всі призові місця в номінації “Меди варені з додаванням соків або ароматичних трав” та друге місце в номінації “Меди варені без додавання соків і ароматичних трав”.

Нагадаємо, що конкурс проводився у 8 номінаціях:

- Меди ставленні без додавання соків і ароматичних трав.

- Меди ставленні з додаванням соків або ароматичних трав.

- Меди варені без додавання соків і ароматичних трав.

- Меди варені з додаванням соків або ароматичних трав.

- Напої медові шипучі.

- Кваси медові.

- Чаї медові, збитні.

- Апіфітобальзами

У конкурсі взяли участь медовари Північного регіону України — Чернігівської, Сумської і Київської областей. Було представлено 29 медів питних і 1 чай медовий, повідомила дегустатор Наталія Кос´ян з Чернігівського Центру стандартизації. 4 зразки одразу ж вибули з конкурсу.

Всі зразки представлених на конкурс продуктів були закодовані, отже спеціалісти не знали, чий продукт вони дегустують. Конкурсна комісія складалася з 5 дегустаторів і очолював її професор, доктор технічних наук Олександр Литовченко.

Всі медовари, які отримали диплом регіонального конкурсу, потрапляють до фіналу Всеукраїнського конкурсу “Питні меди-2009”. Він проходитиме 21-22 лютого 2009 року у селі Баришівка, що в 50 км від Києва.

Наступний регіональний конкурс медоварів проходитиме в Одесі 6-7 грудня. Свою продукцію представлять бджолярі Південного регіону України — Одеської, Херсонської, Миколаївської, Кіровоградської та Запорізької областей.

А регіональний конкурс для Східної України буде в Харкові 20-21 грудня. І завершиться Перший регіональний конкурс медоварів 10-11 січня в Луцьку, де проходитиме конкурс для медоварів Волинської, Рівненської, Вінницької, Хмельницької, Тернопільської, Чернівецької, Івано-Франківської, Львівської областей та Закарпаття.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи