Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росія повинна скласти повноваження правонаступника СРСР, якщо вона не хоче вибачатися перед Україною

Категорія:

“Якщо Росія не хоче вибачатись перед Україною за голодомор 1932-1933 років, то вона повинна скласти повноваження правонаступника СРСР”. Про це сьогодні заявив президент Світового конгресу українців Аскольд ЛОЗИНСЬКИЙ.
За словами А.ЛОЗИНСЬКОГО, сьогоднішні об’єктивні наукові дослідження вказують, що “голодомор був не природним лихом, але геноцидом українського народу”. Він також зазначив, що Росія постраждала від голоду мінімально.

Як ми вже повідомляли, 6 серпня ц.р. Надзвичайний і Повноважний Посол Росії в Україні Віктор ЧЕРНОМИРДІН заявив, що Російська Федерація не має наміру вибачатися перед Україною за голодомор 30-х років.

Пан ЧЕРНОМИРДІН наполягав, що голодомор торкнувся не лише України, а й багатьох регіонів Радянського Союзу, зокрема Кубані, Уралу, Казахстану. Треба звернути увагу, що названі В.ЧЕРНОМИРДІНИМ регіони були на той час заселені саме українцями. Тобто російський посол навіть не усвідомлює, що своїми словами тільки підтверджує факт геноциду саме проти українців.

А.ЛОЗИНСЬКИЙ нагадав, що після розвалу Совєцького Союзу Росія оголосила себе правонаступницею і привласнила собі золотий запас СРСР, дипломатичні представництва, місце в Раді Безпеці ООН тощо. А от вибачатись за злочини СРСР Росія не бажає.

А.ЛОЗИНСЬКИЙ закликав всіх приєднатись до вшанування пам’яти жертв Голодомору. В середу 20 серпня делегати конгресу разом з церковними діячами і всіма людьми доброї волі пройдуть ходою від Будинку Вчителя до пам’ятника жертвам Голодомору біля Михайловського собору, де відбудеться Панахида. Початок ходи о 19:00 біля Будинку Вчителя.

----------------------------------------------------

В тему:

Віктор Черномирдін: Москва не збирається вибачатися за голодомор

Швидкой відмовився покаятися

Хто відповість за геноцид української нації?

Нацизм і більшовизм
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи