Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Психіатри проекту РФ бояться, що у населення через кризу розпочнеться п"яний психоз

Категорія:

Раніше в Раді федерації республіки вже попереджали, що через кризу росіяни можуть масово піти в запій.
У зв"язку з економічною кризою російські психіатри очікують зростання кількості алкогольних психозів, проте сподіваються, що до зростання числа самогубств цього разу не дійде. На сьогоднішній день не "можна говорити про те, що у нас є зростання суїцидів", повідомила у вівторок директор Наукового центру соціальної і судової психіатрії імені Сербського Тетяна Дмітрієва.

Проте, статистика самогубств у Росії украй тривожна, зазначають фахівці. Щорічно в країні реєструється 35 тисяч суїцидів. "Це більше, ніж жертв ДТП", - наводить слова Дмітрієвой NEWSru.com.

Зростання кількості інтоксикаційних психозів буде пов"язано із споживанням неякісного алкоголю, пояснила Дмітрієва. Чим менше у людей стає грошей, тим більше дешевого алкоголю вони набувають, а саме неякісні міцні напої приводять до алкогольних психозів, сказала психіатр.

Раніше в Раді Федерації вже попереджали, що через кризу росіяни можуть масово піти в запій. "У економіці проблеми будуть серйозні, вони вже почалися, і люди почнуть пити. І що найстрашніше - почнуть пити не якісний алкоголь, а які-небудь есенції", - зазначала перший зампред комітету Ради Федерації з соціальної політики і охорони здоров"я Лариса Пономарьова.

Психіатри тоді нагадали, що пияцтво нерідко приводить до самогубств. "Відомо, що близько 75% суїцидів у Росії здійснюється в стані алкогольного сп"яніння, і далеко не завжди це хворі на алкоголізм. Часто це поєднання депресивних розладів з алкогольним сп"янінням", - сказала Юлія Шевцова, співробітник відділення терапії наркозалежних і хворих на алкоголізм ГНЦ імені Сербського.

Стурбовані наслідками кризи і у Всесвітній організації охорони здоров"я. "Криза здатна спровокувати розповсюдження фобій, збільшення числа психічних захворювань і привести до зростання споживання тютюну, алкоголю і інших шкідливих для здоров"я субстанцій", - повідомила директор ВІЗ Маргарет Чан на прес-конференції в женевській штаб-квартирі організації.

Щось подібне відбувалося під час минулих фінансово-економічних криз, тому тепер є всі підстави побоюватися повторення негативних тенденцій.

У цих умовах керівництво ВІЗ вирішило створити спеціальну групу експертів для вивчення впливу наслідків глобальної фінансової кризи на ситуацію у сфері охорони здоров"я.

З початку світової фінансової кризи в Росії на 20% зросло число звернень за допомогою до психологів і на 10% - до психіатрів, розповіла Дмітрієва. На "гарячу лінію" Центру імені Сербського почали дзвонити в чотири рази частіше.

Психіатр закликали працівників ЗМІ не лякати людей тривожними повідомленнями. Люди з нестійкою психікою можуть дуже гостро реагувати на "кризові" новини. "Слова "звалилися фондові ринки" пригнічують, навіть за тієї умови, що 90% людей не знають, що таке фонди і акції", - зазначила психіатр.

Щоб безболісно пережити кризові явища в економіці, потрібно нагадувати собі, що неприємності рано чи пізно закінчаться, радить фахівець. Дмітрієва привела в приклад іудейського царя Соломона, який, згідно з легендою, у важкі хвилини дивився на улюблене кільце з написом: "Це пройде". Коли одного разу цар розсердився настільки, що зірвав кільце з пальця, він виявив на внутрішній стороні інший напис: "І це теж пройде".

У свою чергу світова фінансова криза додала ще півгодини до щоденного ліміту часу, який середній британець витрачав на хвилювання.

Тепер на душевні муки припадає, згідно зі статистикою, приблизно 2 години і 15 хвилин. Це означає, що в цілому за життя на переживання припадатиме 6,5 років; причому у жінок ця цифра більша (близько 7 років), а у чоловіків менша (5 років і майже 9 місяців).
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи