Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ГЕТЬ УСІХ як нова філософія зміни політичної системи

Будь-яка антикризова програма влади без зміни системи приречена на продовження агонії. Будь-які мітинги, акції протесту без зміни системи приречені на продовження агонії. Будь-які вибори Верховної Ради чи Президента без зміни політичної системи приречені на продовження агонії.
Сфальсифікована Конституція, хибна економічна політика, некомпетентна владна верхівка роблять практично неможливим ефективне управління державним механізмом. Громадянин України за існуючого псевдодемократичного режиму жодним законним способом не зможе змінити на краще ні своє життя, ні систему управління, ні відсторонити нинішню владну верхівку. Проте є безліч легітимних способів ненасильницьких дій та методів прямої демократії, що дають можливість кожному з нас досягти поставлених завдань. Саме тому започаткована акція ГЕТЬ УСІХ як ненасильницький громадянський рух.

Ми вважаємо, що перше й основне завдання кожного громадянина України, що незадоволений існуючим станом речей, — вимагати відставки всієї владної верхівки. А саме: народних депутатів України останніх двох скликань, членів Кабінету Міністрів України та Президента України як осіб, що виказали свою неспроможність керувати країною. Вищезгадані особи не мають права займати будь-які державні і виборчі посади протягом наступних десяти років.

Мета акції: Шляхом кардинальних кадрових змін привести до влади нових професійних і відповідальних управлінців та відновити довіру до влади.

Спосіб досягнення: Вимагати прийняття закону «Про люстрацію» шляхом тиску на Верховну Раду із застосуванням ненасильницьких дій та акцій громадянської непокори. Вимагати кримінальної відповідальності від осіб, що призвели до катастрофічного стану в країні. Вимагати внесення в законодавство поняття ГАНЕБНА ВЛАСНІСТЬ — власність, що придбана злочинним шляхом; вона не має терміну давності й повинна бути повернута державі. В разі не сприйняття наших вимог, закликати громадян України не голосувати за нинішню владну еліту.

Тривалість акції: До досягнення результату.

Хто залишається? Залишаються мери міст (якщо вони підтримуються громадянами), керівники підприємств та організацій, кваліфіковані управлінці — адже саме від них залежить сьогодні життєзабезпечення та стабільність в регіонах. Ми готові разом з ними вирішувати проблеми.

Хто приходить? Значну кількість кваліфікованих управлінців звільнено або вони займають посади, що не відповідають їх високій кваліфікації. Багато авторитетних і кваліфікованих людей сьогодні очолюють стихійні акції протесту, вони знають механізми та методи виходу з кризи як для своїх галузей, так і країни в цілому. Ми вже приступили до формування кадрового складу, що забезпечить ефективний розвиток країни в післякризовий період.

Якщо уявити, що все керівництво країни раптом зникне, то збитки отримають лише телеканали, а країна буде спокійно функціонувати і навіть дасть ріст ВВП на ту частину коштів, що розкрадаються з бюджету.

Наступні дії: Акції протесту та економічні вимоги різних соціальних верств населення повинні перерости в загальнонаціональний страйковий комітет, що сформує конкретні політичні та економічні кроки щодо виведення країни з кризи.
Враховуючи представництво практично всіх верств населення, будуть сформовані основні принципи і механізми скликання Конституційних Зборів — інструменту прямої демократії, здатного в інтересах всіх громадян змінити політичну систему в країні. Будь-які вибори доцільно проводити тільки після зміни системи.

Заплановані дії необхідно терміново здійснити протягом 2009 року. У той же час розбалансованість та десинхронізація управлінської вертикалі, відсутність контролю управлінських рішень призводить до щоденного погіршенню економічного стану в країні.

Що треба робити вже сьогодні? Основні пріоритети повинні бути спрямовані на життєзабезпечення громадян, безпеку держави та відновлення реального сектору економіки.

1. Необхідною умовою є швидке прийняття рішень, їх виконання, контроль та особиста відповідальність керівників. З цією метою всю повноту повноважень необхідно передати виконавчій гілці влади.

2. Призупинити на один рік діяльність рад всіх рівнів та адміністрацій президента. Їх повноваження тимчасово передати мерам міст та територіальних громад.

3. Привести бюджет 2009 у відповідність з реальними показниками надходжень. Ввести практику прийняття наступних бюджетів на базі міжгалузевого балансу. Розпочати процес інвентаризації майна.

4. Всі рішення повинні прийматись відкрито з інформуванням громадян та публікацією відповідних матеріалів в ЗМІ.

5. Взяття під жорсткий контроль НБУ та комерційні фінансові установи. Всі бюджетні платежі перевести в державні банки.

6. Ввести кредитні канікули для боржників на один рік. Призупинити незаконне вилучення майна боржників і заборонити діяльність колекторських компаній.

7. Зменшити ставку рефінансування НБУ. Провести аудит управлінських рішень НБУ та комерційних банків у питаннях фінансових спекуляцій.

8. З метою збереження вкладів громадян провести націоналізацію проблемних комерційних банків. Дати гарантії громадянам щодо повернення депозитних вкладів.

9. Ввести фіксований курс гривні. Прийняти рішення про формування мультивалютного кошика і вийти із зони американського долара. Почати процес дедоларизації української економіки та переведення доларових заощаджень населення в стабільніші валюти.

10. В погоджених об’ємах використовувати золотовалютний резерв країни для кредитування і підтримки реального сектору економіки під мінімальні проценти.

11. Тимчасово припинити практику зовнішніх запозичень. Тимчасово призупинити виконання вимог СОТ.

12. Розрахунки за енергоносії здійснювати в євро та російських рублях.

13. НБУ спільно з Міністерством фінансів терміново провести переговори із Світовим банком та МВФ про відтермінування погашень заборгованостей за зовнішніми запозиченнями. Провести переговори з Російською Федерацією про відтермінування погашень заборгованості за природний газ до кінця 2009 року.

14. Приділити основну увагу державному протекціонізму в промисловості та сільському господарстві.

15. Міністерству фінансів спільно з місцевим радами розглянути можливість тимчасового введення паралельних квазівалют (купони, картки, талони) для внутрішніх розрахунків малозабезпечених верств населення за енергоносії, продукти харчування та товари першої необхідності.

16. Ліквідувати посередників у розрахунках за енергоносії та під час тендерних закупівель.

17. Наповнити державний резерв стратегічним запасом харчових продуктів, медикаментів, зерна та паливно-мастильних матеріалів.

18. Провести націоналізацію стратегічних бюджетоутворюючих підприємств за умови компенсації фактичних втрат власникам. Повернути до державної власності генеруючі потужності тепло і електроенергетики, облгази та обленерго. Призупинити приватизацію стратегічно важливих підприємств.

19. Міністерству праці терміново розробити плани громадських робіт для безробітних та українських мігрантів, що масово повертатимуться в Україну внаслідок світової фінансової кризи.

20. З метою запобігання виникнення організованої злочинності та з метою збереження правопорядку в містах Києві, Севастополі та обласних центрах відновити інститут прописки.

21. Зобов’язати керівників підприємств, що використовують в якості робочої сили нелегальних мігрантів, провести їх заміщення на вітчизняних спеціалістів. Правоохоронним органам та відповідним відомствам забезпечити повернення нелегальних мігрантів в місця їх постійного проживання.

22. На допомогу органам правопорядку створити добровільні дружини, загони самооборони та козацькі об’єднання з числа громадян, що проживають у даній місцевості. Вищезгаданим громадянам з цією метою дозволити носіння короткоствольної зброї в установленому порядку.

23. Тимчасово відновити смертну кару за особливо тяжкі злочини та злочини в сфері економіки.

24. Переорієнтувати виконання робіт зі спорудження об’єктів до Євро-2012 на максимальне використання вітчизняних фірм, підрядних організацій та робочої сили.

25. Засобам масової інформації значну увагу приділяти питанням енергозбереження, здорового способу життя та безпеки. Рекомендувати обмежити політичні дискусії та коментарі, що можуть опосередковано викликати психологічну напругу населення.

Це невелика частина заходів, що їх необхідно здійснити сьогодні, комплексно і практично одночасно. На жаль керівництво країни має інший економічний світогляд і не розуміє майбутніх викликів і загроз Україні. Ситуація змінюється надзвичайно швидко і вже завтра необхідні будуть інші рішення. Кожен крок влади призводить до нагнітання напруги в суспільстві і ставить країну на межу соціального вибуху.

Наша акція спрямована на мирний і ненасильницький шлях зміни політичного режиму.

Що буде після кризи? Після кризи Україна вступає в принципово новий світ. Зміняться міжнародні наддержавні інституції, з’являться нові резервні валюти. Базові основи економіки будуть складати такі фактори як час, простір і знання. Будуть відбуватись кооперації економік з використанням стратегій паралельного розвитку. Сільськогосподарські угіддя будуть мати таке ж значення, що й нафтові родовища. Принципово зміняться підходи до питань освіти та медицини. Соціальне управління, культура, негрошова економіка будуть визначати політичний ландшафт країни, лідерство та систему державного устрою. Вітчизняний бізнес, що виживе, в післякризовий період отримає нові, надзвичайні перспективи для розвитку, особливо у сфері нових технологій. Для цього потрібно відсторонити нинішню владну еліту.

Коли закінчиться криза? Криза закінчиться у 2012 році, якщо у 2009 році населення візьме владу в свої руки і проведе Конституційні збори.

У час загальнонаціональних загроз і викликів не працює традиційне законодавство і Конституція. Консолідація нації, довіра і спільна дія – єдині запоруки успіху. Ми всі є українська нація і самостійно наведемо порядок в державі.

Юрій ЗБІТНЄВ

Голова ВП «НОВА СИЛА»
Член оргкомітету акції «Геть усіх»



В тему:

Рік Сонячного Тура сприятиме оновленню України

Юрій Збітнєв: «Геть усіх, хто перебуває при владі!»

Українці починають і виграють

Жаба в казані, або Як подолати кризу

Шанс для Піночета

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи