Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Солідарність» відстоює трудові права людини

За ініціативою виконкому Загальноукраїнського трудового руху «Солідарність» (ЗТРС) при підтримці Луганської облдержадміністрації, 24 березня 2008р. відбулася нарада з питань незаконної протидії роботі Незалежної профспілки міста Свердловська (НПМС), яка є асоційованим членом ЗТРС, з боку роботодавця в особі ДП «Свердловантрацит» та Свердловського теркому профспілки Працівників вугільної промисловості (ПРУП).
У нараді також взяли участь представники обласного управління юстиції, праці та соціального захисту, облдержадміністрації, Конфедерації вільних профспілок Луганської обл. Вів нараду заступник голови Луганської облдержадміністрації Ю.А. Хунов.

Незважаючи на запрошення, представники ДП «Свердловантрацит» та Свердловського теркома ПРУП на нараду не з’явилися, продемонструвавши всім, що вони не тільки ігнорують законні вимоги НПГС, але так само легковажно і безвідповідально відносяться до вказівок керівників облдержадміністрації.

Причина участі ЗТРС і обласної влади у конфлікті між профспілкою і роботодавцем полягає в тому, що адміністрація ДП «Свердловантрацит» на чолі з генеральним директором Плювако А.В. і головою Свердловського теркома ПРУП Рогочім В.А., грубо порушуючи Конституцію України, профспілкове законодавство незаконно перешкоджають приєднанню НПМС до діючого колективного договору. Це зумовлено тим, що роботодавець та ПРУП дуже бояться контролю з боку НПМС щодо виконання умов колдоговору, бо вони вже давно представляють виключно свої меркантильні інтереси, а не інтереси держави та працівників найманої праці, тримаючи шахтарів в постійному страху і покорі. Поява по-справжньому незалежної профспілки на шахтах міста Свердловська загрожує їм щонайменше викриттям їх корумпованої спайки. Тому вже протягом чотирьох років ДП «Свердловантрацит», Свердловський терком ПРУП, Свердловська прокуратура та Свердловський суд роблять все для того, щоб ще не окріпла профспілка була просто знищена.

Генеральний директор ДП «Свердловантрацит» Плювако А. В. за підтримки прокурора міста Свердловська Головачука А.Н. цинічно і свідомо позбавляє членів НПМС права відстоювати свої права через об’єднання в профспілки. Борючись за свої законні права, профспілка надіслала прем’єр-міністру України, міністру вугільної промисловості України, голові Луганської обласної державної адміністрації листа, в якому виклала факти протидії з боку роботодавця по відношенню до профспілки. В результаті даного звернення до Луганської облдержадміністрації 26 лютого 2009 р. відбулася нарада, на якій учасники прийшли до єдиної думки, що роботодавець в особі ДП «Свердловантрацит», грубо порушуючи Конституцію України, Закон України «Про профспілки ...», КЗпП України дійсно систематично протидіє роботі НПМС.

Реакція на результат наради з боку керівництва ДП «Свердловантрацит» була практично миттєвою. Адміністрація шахт, на яких зареєстровані первинні профорганізації НПМС, почала небувале за своїм цинізмом і жорстокістю переслідування членів НПМС. Директори шахт з метою знищення профспілки відверто шантажують членів НПМС, вимагаючи від них переходу до профспілки працівників вугільної промисловості, натомість обіцяючи всілякі пільги і надбавки до зарплати, а тих, хто не погоджується, чекає як мінімум звільнення з роботи.

Директор ОП «Шахта Должанський-Капітальна» Мельник С.А. відкрито говорить про те, що з ДП «Свердловантрацит» надійшла вказівка знищити первинну організацію НПМС, в зв’язку з цим членам НПМС електрослюсарю Орлову С.А. та робітнику уч. БВР Паламарчуку А.Н. було запропоновано негайно вийти з НПМС та перейти до ПРУП, в іншому випадку вони будуть піддані гонінню з боку адміністрації, з усіма можливими наслідками, те ж саме відбувається і на ОП «Шахта Червоний партизан».

Зрозуміло, що ген. директор ДП «Свердловантрацит» Плювако А.В. дійсно вирішив, застосовуючи тактику залякування і шантажу, знищити і без того малочислену профспілку.

Про це йшлося 24 березня 2009 р. на нараді в Луганській облдержадміністрації. Дискусія була дуже гарячою та емоціональною, це підтверджується спробою ведучого в самий палкий момент розмови викликати наряд міліції. Але все ж таки сторони знайшли порозуміння, тому потрібно зазначити, що з боку облдержадміністрації Загальноукраїнський трудовий рух «Солідарність» та Конфедерація вільних профспілок Луганської обл. побачили перш за все розуміння і бажання відновити законність.

За підсумками наради було прийнято рішення зобов’язати ДП «Свердловантрацит» та Свердловський терком ПРУП до 5 квітня 2009 р. виконати вимоги НПМС, викладені у зверненні профспілки. У разі не виконання вимог передати матеріали за фактами незаконної протидії роботі профспілки в Луганську обласну прокуратуру.

Зі свого боку Загальноукраїнський трудовий рух «Солідарність» і надалі буде жорстко відстоювати права і свободи трудового народу, закликаючи всіх людей до безкомпромісної боротьби за право бути людиною та жити по-людськи.

Костянтин Ільченко,
Голова виконкому
Загальноукраїнського Трудового Руху «Солідарність»


В тему:

Всі ви несете колективну відповідальність за скоєне!

Цунамі

Луганський форум ТР «Солідарність»: Економічна система України спрямована на пограбування держави

Маніфест трудового руху «Солідарність»

Щоб контролювати владу – необхідно об’єднуватися

Чтобы контролировать власть – необходимо объединяться

Створено всеукраїнське громадське об’єднання «Трудовий рух Солідарність»

Теперішня міграція – це зовсім не діаспора

Новий Суспільний Договір

Новый Общественный Договор (рос.)

80% заробітчан мріють повернутися в Україну

Стратегія Четвертої хвилі
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи