Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Що трудящим робити з недоторканими?

Схоже, питання відповідальності вищих посадових осіб України хвилює не тільки пересічних громадян, але і самих держслужбовців.
Учора у рамках обговорення законопроекту «Про доброчесну поведінку осіб, уповноважених на виконання функцій держави, органів місцевого самоврядування» начальник Головного управління державної служби України Тимофій Мотренко заявив, що якщо Президента або нардепів важко притягати до кримінальної відповідальності за порушення норм доброчесної поведінки публічних службовців, то їх можна штрафувати в адміністративному порядку. «Цей закон встановлює загальні вимоги до поведінки публічних службовців усіх рівнів, яких вони повинні дотримуватися під час виконання своїх посадових обов’язків і згідно з якими громадськість оцінює їхню діяльність як доброчесну, неупереджену і ефективну», - сказав він.

У той же час начальник Головного управління держслужби зазначив, що «це багатостраждальний законопроект». «Він достатньо контраверсійно сприймається в певних колах, зокрема, серед самих державних службовців і в органах державної влади. Одні розцінюють його як закон, який повинен збудувати ще одну владну вертикаль», - підкреслив Мотренко і додав: «Президент може відповісти за адміністративним законодавством. Тобто його можна оштрафувати відповідно до рівня його заробітної плати. Наприклад, штраф у розмірі двох заробітних плат. Повірте, це серйозний штраф. Це ж стосується і народних депутатів. Це все у законопроекті передбачено. Крім розстрілу».
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи