Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Єгипетський юрист вимагає від євреїв повернути з відсотками все награбоване п’ять тисяч років тому

Впливовий єгипетський вчений готує судовий позов «до всіх євреїв, що населяють Землю». Предметом позову стали цінності, ніби то винесені з Єгипту євреї під час Виходу.
Як повідомляє сайт американського тижневика Forward з посиланням на єгипетську газету «Аль-Ахрам аль-Араби», декан юридичного факультету одного з великих університетів Єгипту Набіль Хильмі (Nabil Hilmy) оголосив про те, що група юристів вже готує необхідні для подачі позову документи.

На думку Хильмі, якщо прийняти на віру історію Виходу, то євреї винесли з Єгипту золото, коштовні камені, срібні прикраси, одяг, кухонне начиння і інші предмети, які в цей час вважаються безцінними.

«Якщо припустити, що майно, винесене з Єгипту євреями, важило тонну, то при п’ятивідсотковій річній ставці його вартість мала подвоюватися кожні двадцять років, - міркує юрист. Тим часом євреї украли у нас понад 300 тонн золота, і було це не тисячу років тому, а, згідно з єврейським календарем, 5758 років тому (насправді, за єврейським літочисленням, яке ведеться від створення світу, зараз 5763 рік - Lenta.Ru). Таким чином, їх борг величезний.»

Юрист навіть запропонував схему виплат. За його словами, трильйони доларів, які євреї заборгували єгиптянам, не обов’язково виплачувати відразу. Цілком розумним, на його думку, було б зробити розстрочку приблизно на тисячу років.

Гучні заяви єгипетського юриста викликали змішані почуття в Ізраїлі, повідомляє Forward. Правда, розумних ідей ізраїльтяни в них не знайшли. Так, президент MEMRI (Middle East Media Research Institute) Ігаль Кармон (Yigal Carmon) сказав, що заява єгиптянина схожа на першоквітневий жарт. Юрист з Гарварда Алан Дершовіц (Alan Dershowitz) назвав Хильмі «клоуном, що не має уявлення про основи права», і заявив, що якщо єгиптяни все ж наважаться йти в суд з подібним сміхотворним позовом, євреї можуть висунути зустрічний позов по виплаті компенсацій за роки рабства, проведені в Єгипті.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи