Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

День Праці у Києві

1 травня 2009 року до Києва на акцію, ініційовану правим автономним рухом, приїхали гості з усієї України. У парку Шевченка, де ще до 15.00 почали збиратися праві, можна було знайти людей з Вінниці, Дніпропетровська, Житомира, Запоріжжя, Києва, Кіровограду, Котовська, Львова, Миколаєва, Одеси, Олександрії, Сімферополя, Севастополя, Судака, Тернополя, Херсону, Черкас, Ялти, Хмельницького, Черкас та інших міст, а також гості із Росії та Білорусі.
Люди переважно молодого віку були представлені автономними групами, представниками правих організацій та профспілок. Досить велика група прибула з херсонської профспілки "Народний контроль". У парку, а потім по ходу маршу роздавалися листівки та газети.

Загалом, на початку маршу нараховувалося близько 500 учасників. Голова колони була сформована у вигляді "чорного блоку". На чолі колони з мегафонами йшли отаман Свято-Андріївського козачого куреню Сергій Л. і голова профспілки "Народний контроль" Сергій Кириченко. Активісти в голові колони тримали у руках банери "Капіталізм - рабство, соціалізм - свобода" (reactor.org.ua), "Чайка Максим! Не забудем! Не простим!" (товариші з Одеси), "Честь, Труд, Батьківщина" (landsberg.org.ua), "Автономное сопротивление", "Здорова молодь - здорове майбутнє" (hvatitbuhat.info), "Кровь и почва" (гості з Росії), а також транспаранти з антикапіталістичними гаслами.

Колона вирушила із парку Шевченка і рухалася вулицею Володимирською і далі, спустившись по вулиці Б. Хмельницького, потрапила на Хрещатик.

Під час ходи палали фаєри і лунали гасла "Раса! Нація! Соціалізм!", "Геть кредитне рабство!", "Слава Україні! Героям слава!", "Чайка Максим! Не забудем! Не простим!", "Свободу трудящим!", "Смерть буржуям", "Геть сіонізм!", "Уряд - в Ізраїль!", "Олігархів на ножі!" тощо. Під час ходи по Хрещатику, колона привернула увагу людей, що гуляли центральною вулицею міста. Завершився марш на Майдані Незалежності біля постаменту Незалежності. Там, ставши півколом, учасники маршу вислухали промовців. Виступали: Сергій Кириченко, Олесь Вахній, Ульф і Максим Зіньковський. Було сказано про гнилість капіталістичної системи, про злочинну антиукраїнську політику влади і продажні "профспілки", про загрозу сіонізму як людиноненависницької ідеології, якою керуються "українські" політики, а також про майбутню перемогу українського соціалізму.

Під час мітингу антіфа вивісили нагорі "Глобусу" позаду постаменту банер, на якому було написано "No drugs. No nazi" (це писали ті, хто наступного дня вийшов на підтримку наркоманів на конопляному марші). Праві піднялись нагору і скинули його вниз, антіфа потікала, а потім під пильною увагою журналістів праві спалили банер. Насамкінець було ще раз запалено фаєри, після цього учасники маршу розійшлися по місту, в процесі чого тернопільчани зірвали комуністичний прапор з другого поверху офісу КПУ і подарували його кримським соратниками для ритуального спалення.

Вітаємо соратників із першою всеукраїнською акцією! Бажаємо вам натхнення і нових перемог у нашій справі. Слава перемозі!
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи