Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Звернення до української молоді Росії

Молодіжна українська організація “Лелеки” звертається до всіх українських молодіжних організацій Росії. Українська молодіжна етномережа – складова частина всесвітнього українства.
Ми, молодіжний гурток “Лелеки”, звертаємося до вас, молоді українці та прихильники українського руху в Росії. Сьогодні в наш неспокійний час, коли легко забути своє коріння, ми повинні об’єднатися. Об’єднатися для того, щоб у багатонаціональній Росії відчувати себе не шматочком історичної Батьківщини, маленьким зернятком, загубленим на безкрайньому терені великої держави, а частиною прадавньої та сучасної України; щоб не згасла любов до землі наших батьків, її співучої мови та славетного народу, культуру якого потрібно зберегти. Кожному зробити це окремо просто неможливо. Але гуртом можно легко зробити будь-яку справу. Особливо у молодіжних організаціях, які мають бути створеними при кожній дорослій організації. Та ще легше її зберегти, якщо підняти на належний рівень Всеросійський Український Молодіжний Рух. В усіх країнах світу де є українці, існують українські молодіжні організації. Їх робота не дає згаснути смолоскипу української самосвідомості де 50, а де 150 років.

Сьогодні у більшості українських організацій Росії немає молодіжних гуртків. І може прийти той час, коли нікому буде продовжувати стправу наших батьків і підтримувати український рух у Росії. Нижнєкамська недільна школа в українському товаристві “Вербиченька” існує з 1996 року. З 1998 року існує молодіжний гурток “Лелеки”. Зараз нас 48 осіб, різного віку.


Шановні друзі! Українська молодь Росії!
- Створюйте молодіжні гуртки! Нехай вас не лякає, якщо на початку вас буде 3, 5, але ви вже будете молодіжною організацією. Кількість – це не головне.
- Дайте нам відповідь. Ми хочемо знати, скільки нас?
- Давайте листуватися і спілкуватися, звичайною поштою, телефоном або через Інтернет.
- Ми пропонуємо провести збір всіх молодіжних організацій, або їх представників, і вирішити проблему Фестивалю української молоді Росії. Ми згодні прийняти всіх у нашому Нижнєкамську.
- Пропонуємо створити Союз Молодих Українців Росії – СМУР.



Шановні друзі!

Що ви думаєте про нашу пропозицію? Які маєте свої пропозиції? Молодіжна українська організація “Лелеки” звертається до всіх молодіжних організацій Росії з закликом підтримати цю ідею і відгукнутися на наше звернення.

Броніслав Степанов,
прес-секретар молодіжного гуртка “Лелеки”



Моя адреса:
423570
ул. Мурадьяна, 10, кв. 1,
г. Нижнекамск,
Татарстан, Россия
E-mail: [email protected]


Звернення схвалене Правлінням Об’єднання українців Росії та керівництвом Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії”.


---------------------------------------

Об’єднана прес-служба Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії”, Об’єднання українців Росії та Бібліотеки української літератури в Москві

E-mail: [email protected]
Тел./факс +7 095 118-9192
Тел. +7 095 737-8834
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи