Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

“Перехід-IV” в Кіровограді.

Презентацію популярного журналу посилили науково-практичною конференцією.

20-21 грудня в Кіровоградському державному технічному університеті (КДТУ) проходила науково-практична студентська конференція “Роль студентства як суспільної авангардної групи в розбудові Української держави”. Організаторами конференції виступили Кафедра українознавства КДТУ, Кіровоградська обласна організація Української Студентської Спілки, Кіровоградська обласна організація Всеукраїнського жіночого товариства ім. Олени Теліги, Об’єднання студіюючої молоді “Зарево”.

В конференції прийняли участь студенти різних вузів із кількох міст України, які поділились на п’ять секцій:
1) Історико-політологічні аспекти розвитку молодіжного руху в Україні;
2) Соціально-психологічні засади консолідації студентської еліти;
3) Гендерні питання;
4) Культурологічні аспекти студентської творчої діяльності;
5) Соціально-економічні дослідження у сфері наукової діяльності студентства.

Кульмінацією заходу стала презентація журналу “Перехід-IV”, яку провів почесний гість конференції, заступник головного редактора журналу Володимир Щербина. В Кіровограді вже є чимало прихильників “Переходу-IV”, тому на презентацію зібрались практично всі учасники конференції. Володимир Щербина розповів про журнал, про наукові пошуки, які привели до його народження. Значний інтерес викликала інформація про читацькі клуби “Переходу-IV”, які вже існують або створюються в різних містах України та світу. Справа в тому, що в Кіровограді вже є “критична маса” читачів, готова до спільної дії. Тому було прийнято рішення створити читацький клуб “Перехід-IV” на базі кафедри українознавства КДТУ. Тим більше, що неформально такий клуб на кафедрі вже існує.

У презентації взяла участь “група підтримки” — Тамара та Ірина Бутко, студентки Кіровоградського державного педагогічного університету, члени музичного гурту “Ексампей”, давні друзі “Переходу-IV”. Виконані ними кілька музичних творів були зустрінуті “на ура” студентською аудиторією. До речі, саме сестри Бутко були ведучими на культурологічній секції конференції.

Володимир Щербина подарував для майбутнього клубу комплект журналів “Перехід-IV” за 2000-2002 р., пообіцяв сприяти встановленню дружніх зв’язків з іншими читацькими клубами. Також вручив журнали “Перехід-IV” студентам – авторам кращих доповідей. А компакт-диском “Музика для локомотива. Арійський стандарт ” було відзначено чарівну ведучу секції “Історико-політологічні аспекти розвитку молодіжного руху в Україні” Світлану Геращенко.

Після презентації відбулось неформальне спілкування зі студентами, яких цікавили переважно питання можливої співпраці з журналом, розповсюдження “Переходу-IV” у Кіровограді та досвід вже існуючих читацьких клубів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи