Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На користь української культури в Росії

Відбулося чергове, четверте засідання експериментального семінару-лабораторії традиційної культури українців Росії.
Він знову проходив на базі Лазарєвського (м.Сочі) Центру української культури та мистецтва, що входить, в свою чергу, до місцевого центру національних культур. Саме лазарєвці, на чолі з директором українського центру Ганною Гніденко, були ініціаторами цих творчих зустрічей, в організації яких взяли участь Об’єднання українців Росії та Федеральна національно-культурна автономія “Українці Росії”, Міністерство культури Російської Федерації, українські організації Кубані, Культурний центр України в Москві.

Цього разу до Лазарєвського приїхали 34 учасника семінару з 20 регіонів Російської Федерації – керівники українських осередків і, в основному, керівники творчих українських колективів. Їм була запропонована насичена програма, заняття проводили професор Київського національного університету культури та мистецтва, художній керівник широко відомого ансамблю “Дарничанка” Петро Андрійчук, професор кафедри музичного мистецтва Державної академії керівних кадрів культури і мистецтва (м.Київ) Мстислав Юрченко, фольклорист і етнограф, головний редактор журналу “Берегиня” Василь Скуратівський.

У роботі семінару взяли участь Генеральний консул України у Ростові-на-Дону Петро Андрієнко, голова Об’єднання українців Росії та Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії” Олександр Руденко-Десняк, начальник Управління культури адміністрації м.Сочі Наталія Нікітіна, завідувач відділом культури і мистецтва адміністрації Лазарєвського району Крикор Мазлумян.

Всі учасники зустрічі відзначили її велику творчу, професійну продуктивність. Під час “круглого столу” і підведення підсумків було зазначено, що семінар-лабораторія стає важливим чинником загальної громадської роботи по відродженню і розвитку української культури на російських теренах. Ганна Гніденко виступила з новою важливою ініціативою, запропонувавши перетворити семінар на постійно діючі курси підвищення кваліфікації керівників творчих колективів українців Росії. У ході зустрічі досягнута попередня домовленість про перенесення частини семінарсько-лабораторної програми до Києва, на майданчик Державної академії керівних кадрів культури і мистецтв – про це говорив професор Мстислав Юрченко.

Таким чином, народжений в українському середовищі Росії культурницький проект має реальну можливість перетворитися на проект справді міжнародний і внести свої фарби в україно-російський культурний діалог. Звичайно, організатори і учасники проекту, і про це теж говорилося в Лазарєвській, розраховують на активну участь в його розвитку Міністерства культури та мистецтв України.


---------------------------------------

Об’єднана прес-служба Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії”, Об’єднання українців Росії та Бібліотеки української літератури в Москві

Тел./факс +7 095 118-9192
Тел. +7 095 737-8834
E-mail: [email protected]
Web: www.webcenter.ru/~libukr
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи