Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мусульмани заборонили італійцям розп'яття

Категорія:

Суд італійського міста Акіла постановив зняти розп’яття зі стіни молодшого класу однієї школи та дитячого садка. Таким чином суддя задовольнив скаргу, що її подала місцева мусульманська громада. Її представники стверджували, що розп’яття на стіні класу дискредитує принципи демократії у школах.

Керівник Спілки мусульман Італії Адель Сміт заявив, що у школах треба вішати на стінах не лише християнські символи, але й мусульманські.

Закон, яким передбачено в кожному класі школи розп’яття, був прийнятий ще у часи правління Беніто Муссоліні. Після війни його не скасували, і формально він продовжує діяти, однак остаточне рішення завжди лишалося за вчителями – саме вони вирішували, вішати на стіну символ християнства чи ні.

Таке рішення суду не могло не визвати протестів у католицькій країні. Кардинал Ерсіліо Тоніні заявив, що судова постанова протирічить конституції і зневажує усіх італійців. Чимало релігійних громад до нього приєдналося, заявивши, що розп’яття є головним символом італійської та європейської культури. (ВВС)
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи