Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 2

Більше зброї — менше злочинів

Категорія:

За даними Національної Стрілецької Асоціації (США), легальні продажі вогнепальної зброї і рівень злочинності пов’язані зовсім не так, як вважають прихильники заборон, — чим більше на руках у населення вогнепальної зброї, тим менше насильницьких злочинів відбувається в цьому районі.

За даними американських спецслужб, значна кількість озброєнь, використовуваних терористами в усьому світі, легально закуповувалася в збройових магазинах США і потім переправлялася за рубіж. Зокрема, у такий спосіб постачалися зброєю організації, що були офіційно віднесені до числа терористичних Держдепартаментом США. Експерти відзначають, що подібна практика не викликала особливих утруднень: згідно з діючими правилами, при продажу зброї враховуються три чинники: чи легально покупець проживає в США, чи немає в нього кримінального минулого і чи не страждає він психічними розладами.

Оприлюднення цієї інформації знову оживило дискусію про необхідність посилення контролю за продажем зброї в США. Прихильники подібних заборон вказують, що більшість убивств у країні відбувається з використанням вогнепальної зброї і що зброя, яка знаходиться в приватних руках, часто потрапляє в руки дітей, що убивають своїх однокашників або вчителів. Крім того, наявність вогнепальної зброї в будинку дає потенційним самогубцям просту можливість звести рахунки з життям.

Прихильники легального володіння зброєю у відповідь вказують, що терористи, які захопили літаки 11 вересня 2001 р., були озброєні ножами для різання картону, а не вогнепальною зброєю. Найбільша громадська організація, що об’єднує власників вогнепальної зброї — Національна Стрілецька Асоціація — НСА (National Rifle Association), традиційно лобіює інтереси прихильників зброї. Її головні аргументи такі: убиває не зброя, а людина, і необхідно боротися зі злочинністю, а не зі зброєю.

За даними НСА, легальні продажі вогнепальної зброї і рівень злочинності пов’язані зовсім не так, як вважають прихильники заборон, — чим більше на руках у населення вогнепальної зброї, тим менше насильницьких злочинів відбувається в цьому районі (згідно з дослідженнями фахівців з Університету Чикаго, вбивств у “озброєних” районах відбувається майже на 10% менше, ніж у середньому по країні). Окрім того, більшість злочинців використовує нелегальну зброю. За даними дослідницької організації Handgun Control, приблизно половина американських злочинців мала зброю, отриману незаконним шляхом, у 25% випадків ця зброя була завезена в країну контрабандним шляхом. Дослідження, проведені Національним Інститутом Правосуддя, показали, що тільки 2% злочинців купили свою зброю у звичайному збройовому магазині.

Число самогубств із використанням вогнепальної зброї за три останні роки зменшилося на 13%. НСА також вважає, що докори в доступності зброї для дітей безпідставні: подібні випадки в 2000 році мали місце майже удвічі рідше, ніж 15 років тому.

Аналогічні приклади відзначені і в Європі. Приміром, у Швейцарії дозволене володіння зброєю, у Люксембурзі не дозволене. Однак в “озброєній” Швейцарії убивств із використанням вогнепальної зброї майже удвічі менше, ніж у сусідньому “беззбройному” Люксембурзі. І це при тому, що за всіма іншими характеристиками (політичними, економічними, етнічними і т. д.) обидві країни практично ідентичні.

Дон Кейтс (Don Kates), відомий американський криміналіст, автор декількох книг, коментує: “Злочинець і терорист завжди знайде спосіб роздобути зброю. Для вчинення злочину йому, до речі, зовсім необов’язково купувати пістолет — є багато інших знарядь убивства. Його дії не обмежує закон. Але якщо злочин вчинено за допомогою кухонного ножа — невже ми повинні заборонити усім використовувати кухонні ножі?”

СТАТИСТИКА

За даними ФБР, відразу після терористичних актів 11 вересня 2001 р. продаж вогнепальної зброї в США зріс на 20%.

Понад 60—65 млн американців легально володіють вогнепальною зброєю, 30—35 млн — пістолетами і револьверами.

У США в приватних руках перебуває понад 200 млн одиниць вогнепальної зброї, із них 65—70 млн пістолетів і револьверів.

Приблизно 45% американських сімей володіють вогнепальною зброєю.
У США зареєстровано 14 млн мисливців (мисливцем може стати будь-яка людина, що досягла 16-літнього віку).

Членами НСА є 4,2 млн осіб.
 


В тему:

Ще раз про зброю…

Страйкбольна команда АРСА запрошує друзів

CША: збільшення формувань самодіяльної міліції на захист Конституції

Я люблю зброю! (відео)

В Україні зареєстрована Українська асоціація власників зброї

Щасливі снайпери, бо вони синами Божими стануть

Як законно придбати вогнепальну зброю

Автоматична зброя повертається до магазинів США

Швейцарія не має армії. Швейцарія сама є армією!

У Великобританії можна носити зброю з 2 років

Легалізація зброї як стимул до Реформації

Українці! Купуйте снайперські гвинтівки — поки не заборонили!

Беззащитность — это провокация!

Беззахисність — це провокація!
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи