Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

23 листопада у Таллінні буде урочисто відкрито пам'ятника патріотам

Категорія:

Ініціатором встановлення пам’ятника виступає Фонд увічнення пам’яті борців за свободу, до якого належать ветерани 20 Естонської дивізії СС, колишні лісові брати та інші ветерани, що билися проти Радянської армії.
Позаминулого року вони встановили пам’ятника полеглим за незалежність Естонії, на якому був зображений естонець в мундирі СС. Але на вимогу влади його було демонтовано і нині його змінюють на інший.

Раввін Естонії Шмуель Кот і лідер єврейської громади Циля Лауд виступили у понеділок проти звернення Конфедерації єврейських громад Росії, СНД і Балтії. У розповсюдженій ними заяві зауважено, що за рішенням міської влади з нового пам’ятника видалено зображення солдата в мундирі СС і текст на пам’ятнику змінений на нейтральний. На їхню думку, “це не можна трактувати як спробу реабілітації нацизму”, повідомляє Інтерфакс.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи