Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Делегація УВКР на Сахаліні

Цікавою і змістовною видалася поїздка до Сахалінської області Росії — однієї з найвіддаленіших у країні — делегації Української Всесвітньої Координаційної Ради на чолі з її головою Михайлом Горинем.
В аеропорту гостей з хлібом-сіллю зустріли дві чарівні українки в національних костюмах – Людмила Засенко та Марина Говорун, а також інші члени української національно-культурної автономії "Київська Русь".

Вранці наступного дня сахалинські українці ознайомили гостей з Києва з Южно-Сахалінськом. Вони піднялися на спортивну базу “Горный воздух”, звідки видно кожен куточок міста. Осінні барви надали міській забудові якогось чарівного вигляду, що не могли не помітити гості. Далі делегація оглянула головні місцеві духовні святині – православний собор та римо-католицьку катедру, після чого відвідала краєзнавчий музей.

За 25 кілометрів від Южно-Сахалінська знаходиться селянське господарство “Мрія”, власниками якого є українці Іван Погойдаш (родом із Тернопільщини) та Тетяна Вяткіна (з Приморського краю Росії). Вони розповіли про своє життя, успіхи в тваринництві та рослинництві, й насамкінець, подарували грубу книгу з переліченими в ній кращими фермерськими господарствами Росії, серед яких значиться і “Мрія”. У свою чергу Михайло Горинь виявився знавцем тваринництва і безпомилково визначив живу вагу кабана та свиноматки.

Після повернення до міста на гостей чекав урочистий вечір у концертній залі “Капріччіо”. У ньому взяли участь творчі колективи Южно-Сахалінська, серед яких дитячий ансамбль слов’янської народної пісні, ансамбль “Воля” та колектив “Славія”, художнім керівником якого є заслужений працівник культури України та Росії Людмила Засенко. Зала захоплено слухала виступи двох київських бандуристок Ганни Панченко та Марини Рибаковської, які виконали пісні “Тиха вода”, “Ой три шляхи широкії”, “Два козаки чорногорі” та інші.

Прес-секретар УВКР Світлана Остапа провела презентацію книжки “Злочин”, автором якої є Петро Кардаш і яка присвячена штучному голодомору 1932-1933 років. Книжку зібрано з матеріалів і свідчень українців усього світу.

Крім того, під час зустрічей делегації УВКР з місцевою діаспорою обговорювався нинішній стан українських громадських організацій у світі та в Російській Федерації зокрема, проблеми і перспективи їх розвитку та зв’язків з Україною.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи