Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Робітник Береговенко - проти лаврських ієрархів: правда проти «закону джунглів»

Категорія:

6 листопада о 16:00 за адресою: Київ, вул. Володимирська 15, (апеляційний суд м. Києва) відбудеться засідання апеляційного суду у справі “Береговенко проти Київради” (співвідповідачі Лебідь і Сабодан). Справа № 22-5507.
Справа уже набула широкого суспільного резонансу. Земельну ділянку в Києві на Печерську по вул. Землянська, 10, якою на законних підставах користувалися три покоління робітника “Арсеналу” Віктора Береговенка (земля була куплена ще його дідом в 1913 році), рішенням Київради було передано у приватну власність громадянам Лебедю (він же - єпископ Павел УПЦ Московського патріархату) і Сабодану (він же - митрополит УПЦ Московського патріархату Володимир).

Судова тяганина по справі, через заангажованість судів, ведеться вже п’ятий рік поспіль. І, незважаючи на те, що рішення, прийняте Київрадою, не відповідає закону, і “отцям церкви” про це відомо, вони продовжують в судовому і “несудовому” порядку відстоювати свої права на земельну ділянку простого киянина – робітника Віктора Береговенка.

Шалений тиск на суди чиниться і зараз. Зокрема, минуле засідання апеляційного суду було перенесено з формальних підстав лише тому, що на нього з’явилися численні представники ЗМІ, а інтереси позивача на громадських засадах захищав перший Генеральний прокурор незалежної України, член Проводу УРП «Собор» В.Шишкін. 6 листопада - нове засідання апеляційної інстанції. Сподіваємося, цього разу буде прийняте остаточне, законне, справедливе рішення.

Слід відзначити, що земельна ділянка, про яку йде мова, розташована на Печерську в урочищі Звіринець, на території, що, з одного боку упирається в Ботанічний сад НАН України, а з іншого виходить на мальовничі схили Дніпра. За оцінками вітчизняних і зарубіжних експертів, ці землі зараз є найдорожчими в Києві. Отже, судова справа «Береговенко проти Київради» - знакова. Хвиля незаконної приватизації земельних ділянок охопила не лише урочище Звіринець, а й Троєщину, Теремки, інші мальовничі куточки столиці, стала масовим явищем і скоро набуде масштабів національної катастрофи. На Україні з’явиться нова категорія людей – “кріпаки”, яких разом з землею “подарують” чи незаконно “приватизують”.

Саме так сталося з “арсенальцем” з 50-річним стажем Віктором Семеновичем Береговенком, землю якого, политу потом його предків, незаконно приватизували, при цьому не прийнявши жодного рішення ні про вилучення, ані про викуп власності, яка знаходилася на ній довгими роками (будинку, саду, господарських будівель). Будинок просто спалили, а сад вирубали.

Все це відбувається поряд з вами! Запрошуємо всіх свідомих журналістів не стояти осторонь цієї проблеми, підтримати простого громадянина у боротьбі з можновладцями. Не дамо запанувати «законові джунглів»!
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи