Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Від сьогодні українські заробітчани в Португалії матимуть соціальний захист

“Це надзвичайно важлива подія, - вважає член Комітету ВР у закордонних справах, віце-президент Парламенської Асамблеї ОБСЄ, член Головної Ради партії “Реформи і Порядок” Ігор ОСТАШ. - Португалія є першою з усіх європейських країн, яка зробила такий крок назустріч Україні саме в питаннях тимчасової міграції наших громадян для роботи в Португальській Республіці.”
“Українські парламентарі стояли у витоках цього документу, - сказав віце-президент ПА ОБСЄ. - Ми неодноразово зустрічалися з нашими португальськими колегами в рамках Парламентської Асамблеї ОБСЄ, вели переговори з керівництвом парламенту Португалії, міністерством закордонних справ, міністерством праці”.

“Ця Угода була підписана для спрощення трудової міграції громадян України до Португалії, - пояснює народний депутат. - Вона регламентує на міждержавному рівні організацію процесу наймання португальськими роботодавцями українських громадян, виїзд їх до Португалії, перебування там та працю. Особливо важливи є те, що для громадян України на териториторії Португалії застосовуватимуться тепер такі самі умови праці та винагородження, якими користуються португальські громадяни. Тобто українці матимуть ті ж соціальні гарантії, правила колективної праці - ве те, що ми називаємо реальним соціальним захистом”.

На думку Ігора ОСТАША, цей “Закон сприятиме легальному працевлаштуванню, і якоюсь мірою зменшиться той жахливий рекет, який ми спостерігаємо зараз, коли українці, що працюють за кордоном нелегально, є по суті безправними - часто у них забирають навіть документи”. За словами народного депутата, 150 наших співвітчизників загинули на нелегальних заробітках закордоном.

Насьогодні, за словами Ігора ОСТАША, у Португалії працює понад 100 тисяч українців. На переконання Голови депутатської групи ВР з міжпарламентських зв’язків з Італійською Республікою Ігора ОСТАША, ратифікація Угоди між Україною і Португалією про тимчасову міграцію – це лише перший крок. Парламентарій сподівається на підписання найближчим часом таких угод з Грецією, Італією та іншими країнами, де працюють наші співгромадяни.

Від “Народного Оглядвача”

Ті 100 тисяч українців про яких говорить Ігор Осташ, працюють в Португалії легально. В той же час в Португалії знаходиться ще біля 300 тисяч українських нелегальних працівників. Цього року уряд Португалії здійснив ряд заходів з впорядкування ситуації із закордонними нелегальними працівниками, зокрема можливість легализуватись для деяких категорій нелегалів. Завдяки цьому частина наших заробітчан отримали легальний статус. Сприятиме цьому процесові й підписана сьогодні Угода.


----------------------------------------------------

В тему:

Стратегія Четвертої хвилі

Феномен Четвертої хвилі

Четверта хвиля. Інтерв'ю з президентом корпорації «Міст» Ростиславом Кісілем
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи