Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Презентація «Переходу-IV» в Європейському університеті

21 листопада 2003 р. редакція «Журналу нової еліти Перехід-IV», Європейський університет, Міжнародний фонд імені Кирила Стеценка та Київський читацький клуб «Перехід-IV» презентували 11-й номер журналу — спецвипуск «Вишня Борія: Земля Вепра».
Це перше число журналу у цьому році. Головний редактор Ігор Каганець познайомив учасників презентації зі змістом цього випуску журналу і підкреслив його важливість напередодні пасіонарного спалаху 2004 року.

Річ у тім, що з червня наступного року розпочинається новий психоінформаційний цикл українського геосоціального організму, який має завершитися побудовою української держави нової епохи в 2010-2015 роках.

Він нагадав, що психоінформаційний цикл складається з 4-х фаз, тривалість яких описується співвідношенням 3:2:1:4. Особливе значення матиме перша фаза цього циклу, яка припадає на 2004—2006 роки. Це час, коли масова свідомість буде відкрита для сприймання нових ідей, подібно до того, як навесні ґрунт готовий до прийняття зерна пшениці (детальніше див.: Жнива Господні починаються в 2004 році). Від того, яке зерно прийме земля навесні, залежатимуть наступні плоди.

Метою цього числа «Переходу-IV» є спрямування української масової свідомості в напрямку цивілізаційно-расового перетворення людини і суспільства. Якщо народна свідомість буде засіяна добрим зерном, тоді, на другій фазі циклу (2007—2008), буде створено прототип української гетьманської держави, яку ми називаємо Третім Гетьманатом (див.: Тотальна війна). На третій фазі в районі 2009 року відбудеться переосмислення напрацьованого досвіду, а протягом 2010—2015 буде створено повноцінну українську державу нового циклу з сакральною назвою «Вишня Борія» (англійською — Hyper Boria).

Головний редактор також пояснив, що присутні на презентації тримають в руках чергове число того ж самого «Переходу-IV», що видається з 1999 року, хоча з юридичної точки зору це новий журнал. Тепер його повна назва — «Журнал нової еліти ПЕРЕХІД-IV», він офіційно зареєстрований 9 жовтня 2003 року під номером КВ 7976. Засновником цього нового журналу став Міжнародний фонд імені Кирила Стеценка, президентом якого є присутній на цій презентації внук славетного українського композитора і громадського діяча — Кирило Стеценко, співзасновник Київського читацького клубу «Перехід-IV», музикант, композитор і громадський діяч.

Тут почалися запитання:

— Куди подівся Збітнєв, який був засновником журналу з 2000-го року?

Наприкінці 2002 року Юрій Збітнєв очолив політичну партію «Нова сила» і, цілком природно, вирішив змінити футурологічну спрямованість журналу на політологічну та економічну. Відповідно, улітку 2003 року він призначив нового головного редактора і змінив редакційний колектив.

— Як пан Збітнєв відреагував на створення нового журналу?

Він був шокований, тому його реакція була бурхливою. Але думаю, що він розбереться у ситуації і все стане на свої місця. Виявляється, що він лише сьогодні дізнався про новий «Перехід-IV», хоча ми про це повідомили на сайті журналу ще 19 вересня.

— Чи не будуть два “Переходи-IV” конкурувати один з одним?

Конкуренція неможлива, оскільки вони зорієнтовані на зовсім різні категорії читачів. Ви ж розумієте, що політологія і футурологія — це далеко не одне і те ж саме. Окрім того, Юрій Збітнєв ще не видав жодного числа свого нового журналу, то ж говорити про якусь конкуренцію взагалі передчасно.

— Які вимоги нового засновника до наповнення “Журналу нової еліти Перехід-IV”?

Це не вимога, а побажання: продовжувати ту ж саму лінію, але трохи більше уваги приділяти музиці та мистецтву в цілому.

— Чи попередній засновник впливав на зміст попередніх чисел журналу?

Спочатку я користувався майже повною свободою. Ситуація різко змінилася після того, як Юрій Збітнєв став лідером «Нової сили». Наприклад, з 10-го числа журналу були вилучені найцікавіші матеріали, причому саме футурологічного і світоглядного характеру. Так що нинішня «диверсифікація» журналу на футурологічний і політико-економічний напрямки виглядає природно і логічно.

— Що можна чекати від наступного випуску «Переходу-IV»?

Думаю, у ньому буде більше метафізики і волі, а також соціально-організаційних технологій майбутнього.

Після цього слово взяв вчений секретар журналу Володимир Щербина. Він розповів про географію читачів журналу, зокрема про четверту хвилю української діаспори, яка виявляє до «Переходу-IV» все зростаюче зацікавлення.

На завершення засновник журналу Кирило Стеценко розповів про те, що Міжнародний Фонд ім. Кирила Стеценка започаткував мистецько-культурологічну програму «СВІТ УКРАЇНИ», заходи якої відбуваються у Центрі етнічних традицій «ЦІЛИЙ СВІТ». Тут щосуботи о 16.00 збираються ті, що цікавляться справжніми джерелами української культури, її традиційним мистецтвом, обрядами і ремеслами, замислюються над загадками її прадавньої історії, корені якої сягають у глибінь понад 20 тисячоліть. Продюсер і ведучий: Кирило Стеценко

Програма «СВІТ УКРАЇНИ» розгортається у трьох царинах:

1. «Призначення України» (лекції)
2. «Мистецтво і звичаї» (концерти)
3. «Традиційні ремесла» (тренінги)

Лекції та заняття проводять видатні вчені, письменники і дослідники —
Юрій Шилов, Катерина Мотрич, Валерій Шевчук, Ігор Каганець, Євген Товстуха, Романа Кобальчинська, Патак Хемант Кумар, Олексій Доля, Ольга Мельник, Віра Манько, Віктор Уманець, Микола Ткач та інші.

Серед артистів — кобзарі Володимир Кушпет, Юрій Фединський, Едуард Драч, Тарас Компаниченко, лірник Михайло Хай, сопілкар Олексій Журавчак, співачка Ганна Солонична, фольклорні ансамблі «Дай Боже», «Гуртоправці», «Лукині роси», «Кралиця», «Надобридень», «Древо», «Божичі», «Буття» та інші.

Продовження зустрічі відбулося за традиційним солодким столом. Учасники зібрання змогли придбати за собівартістю будь-яку кількість примірників спецвипуску «Вишня Борія: Земля Вепра”. Схоже, що вже за місяць він стане бібліографічною рідкістю, оскільки виданий накладом всього 500 примірників.

------------------------------
В тему:

Презентація нового числа журналу нової еліти «Перехід-IV”

Біфуркація-2004

Читацький клуб «Перехід-IV”: Брахманат Вишня Борія

Космічні цикли і практика Великого переходу

«Пшениця і кукіль”: притча про інформаційну війну

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи