Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Великий Брат насаджує Число Звіря

17 липня 2003 року розпочалася “чипізація” Мексики. Через рік 10 000 мешканців цієї країни будуть носити у своєму тілі імплантанти, а в 70% лікарень з’являться прилади, які зчитуватимуть з чипів інформацію. Для бажаючих отримати імплантанти почала працювати 24-годинна сервісна служба.
Свої спроби “чипізувати” людей американська компанія Applied Digital Solution (ADS) почала ще наприкінці 2001 року, і 10 травня 2002 року вони вперше закінчилися успіхом – троє членів родини Джекобсів стали першими у світі носіями імплантанта VeriChip.

Практично одразу після цього у ADS почалися проблеми – Американське управління по контролю над харчовими продуктами і медикаментами (Food and Drug Administration – FDA) вирішило з’ясувати, чи може бути чип медичним пристроєм, розповсюдження якого слід суворо контролювати, а можливо й зовсім заборонити.

Не надто влаштовуючий “чипмейкерів” компроміс було знайдено у жовтні 2002 року: якщо VeriChip застосовується виключно у сферах економіки, безпеки і персональної ідентифікації, то FDA не чинитиме продажу імплантанта перепон. У випадку ж застосування чипа у медичних цілях управління м’яко пригрозило адекватною відповіддю.

За великим рахунком ADS, звичайно ж, зраділа можливості виходу своєї продукції на ринок Сполучених Штатів, однак амбіції свої, як тепер зрозуміло, не зменшила. VeriChip рішуче рушив у Мексику, де на тлі частих випадків викрадення людей чіплятися до імплантанта, згадуючи Число Звіря та Великого Брата, ніхто особливо не буде.

Таким чином у Мексиці чип буде застосовуватися і з метою охорони здоров’я, чого тут не забороняють, а ексклюзивним дистриб’ютором VeriChip стала фірма Solusat Medica. Першу партію з 1 000 імплантантів і 100 сканерів вона вже отримала. До кінця 2006 року обсяг закупівель повинен скласти 9 000 000 доларів.

Як повідомляє CBS News, під час двогодинної прес-конференції, що проходила в одному з готелів Мехіко, на очах журналістів та зацікавленої громадськості “чипізація” була продемонстрована вживу.

Імплантанти, не відходячи від каси, під місцевою анестезією протягом кількох хвилин на місці отримали чотири мексиканці: продавець, мотоцикліст, інженер і музикант. У всіх були або є проблеми із здоров’ям.

Більш за все мексиканцям подобається ідея про чип з GPS, щоб носіїв можна було б виявити де б там не було, і ADS вже давно обіцяє такий імплантант продемонструвати. До речі, логічно передбачити, що Мексикою VeriChip не обмежиться і буде розповсюджуватися і в інших країнах Латинської Америки.

Для прикладу, Бразилія переживає аналогічні проблеми з кіднепінгом, і тамтешній міністр Антоніо де Кунха Ліма ще у квітні 2002 року заявляв, що прагне стати першим політичним діячем у світі, і . відповідно, першим бразильцем, якому буде вживлений мікрочип.

Лишається додати, що один чип коштує $150, ще $50 – щорічна абонентська плата. Сканер і пов’язане з ним програмне забезпечення оцінюється в $1200. (Membrana)


----------------------------------------------------

В тему:

Чіп під шкірою - ти під контролем!

Великий Брат має знати все

Увага: біороботи

Е-бізнес, Е-комерція... Е-ЦРУ!

США хочуть шпигувати за всіма користувачами Інтернету
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи