Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Азіатські хакери вкрали Windows

У Малайзії скоєна зухвала атака хакерів за останнє десятиріччя: зловмисники украли версію комп’ютерної операційної системи нового покоління компанії Microsoft, яка ще не вийшла.
Копії програми під кодовою назвою Longhorn знайдені у місті Джохор Бару на півдні Малайзії. Купити Longhorn можна за два долари - за рік до її офіційного представлення на ринку.

Як заявили представники комп’ютерної промисловості, це найзухваліший випад комп’ютерних піратів за останнє десятиріччя.

Прес-секретар Microsoft заявив, що всього було знайдено до 8 тисяч копій Longhorn. Вважається, що операційна система попала до піратів після проведеної у жовтні цього року в Лос-Анджелесі комп’ютерної конференції.

Програма Longhorn прийде на зміну Windows XP. Офіційно новинка надійде до прилавків не раніше початку 2005 року. На думку експертів, представлення Longhorn стане найзначнішою подією цього сектора економіки за 10 років.

Поки ж програма знаходиться ще на ранній стадії розробки, так званій стадії «пре-альфа». Як говорять у Microsoft, якщо комусь прийде в голову поставити нестабільну програму на домашній комп’ютер, це може обернутися великими проблемами.

Малазійські комп’ютерні пірати вважаються одними з найнебезпечніших і заповзятих у світі. Копії голлівудських фільмів, записані на компакт-диски, з’являються в Малайзії задовго до офіційної прем’єри.

Вашингтон чинить сильний тиск на Малайзію з тим, щоб влада поклала край процвітаючому піратському бізнесу.

У травні по всій країні були закриті магазини, що торгували незаконними кінофільмами. Ті ж, хто торгував піратськими комп’ютерними програмами, відбулися набагато легше.

Недавно міністерство торгівлі Малайзії оголосило про плани введення зовнішнього контролю над цінами.

У зв’язку з цим очікується падіння вартості «рідної» комп’ютерної продукції, що в свою чергу може змусити великих гравців, таких, як Microsoft, взагалі піти з країни.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи