Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

“Сьогодні з плакатом, завтра з автоматом” — під такими гаслами страйкує середній клас Харкова.

Сьогодні у Харкові близько 30 тисяч підприємців провели загальноміський страйк проти введення з 1 січня деяких норм пенсійного законодавства. Як передає кореспондент УНІАН, не працювали близько 50 ринків та торговельних майданчиків.
Продовжували роботу тільки продавці продуктових товарів. На мітингах перед адміністрацією та міськвиконкомом торговці заявили, що нововведення буде великим ударом по їх торговому бізнесу.

Як пояснив голова Профспілки підприємців Володимир Цимбалюк, місцеві бюджети недоотримають коштів, а люди залишаться без роботи. Він заявив, що торговці чекають відповіді протягом 2 тижнів, а потім, у випадку, якщо не буде реакції з боку влади, вони планують провести одномісячний страйк з відмовою оплати всіх податків і зборів.

Цього ж дня відбувся страйк тролейбусників у Черкасах, але його важливість не йде в жодне порівняння з Харківськими подіями. Річ у тім, що Харків є програматорним регіоном, тобто тут генеруються нові починання, що згодом легко поширюються на всю територію країни.

До регіонів-програматорів також належать Львів і Одеса. Зі Львова в основному поширюються ідеологічні починання, а з Одеси — культурні. Харків же спеціалізується на справах наукових та технологічних. Нинішня активізація Харкова може свідчити, що грядущий спалах соціальної активності українців носитиме більш “науковий” і “технологічний” характер. У чому це виражатиметься — ще не зрозуміло: сутність нового процесу виявиться протягом 4—6 місяців.

Деяку підказку щодо напрямку його розгортання дає соціальний склад протестуючих — приватні підприємці, середній клас. Якщо вони починають об’єднуватися, то це може вилитися в масовий рух. А що це таке — масовий рух середнього класу? Читайте “Дзеркало тижня”: “Фашизм — це політичний рух мас, який має авторитарно-угодовський тип соціального характеру й живе за умов різкого погіршення соціально-економічних умов. Що й бачимо в Україні нині. Основу фашизму становить середній клас, що осатанів від неможливості раціонально розв’язати комплекс соціальних проблем”.

Зрозуміло, що фашизм — це вже архаїка і двічі такі експерименти в історії не повторюються. Але не забуваймо, що націонал-соціалістична Німеччина явила світові лише “чернетковий зразок” чогось грандіозного і ще до кінця не зрозумілого, та ще й перевірила його в екстремальних умовах. Тому, як кажуть, можливі варіанти, причому “наукові” і “високотехнологічні” (див. Фашизм чи солідаризм?).

Корисно поглянути на цю харківську “першу ластівку” в ширшому українському контексті. Річ у тім, що після 8-річної сплячки Український геосоціальний організм входить у фазу пробудження, що супроводжується дедалі стрімкішим наростанням пасіонарності. Не важко передбачити, що у 2004 році ми побачимо не лише взаємообливання брудом політиків та політтехнологів, але й справжню соціальну активність — подібно до пасіонарного спалаху 1990—1991 років.

-----------------------------------
В тему:

Німецький експеримент

Арійська метацивілізація

Фашизм чи солідаризм?

Надцивілізація волі

Сучасність і солідаризм

Солідаризм

Інтелектуальні корені українського солідаризму

Еліта

Тотальна війна

Ель пуебло унідо - хамас сера венсідо!
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи