Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Законопроект про зброю

Світ:

Депутат Верховної Ради Андрій Шкіль пропонує Раді створити державну компанію "Укрспецвироби" для контролю за розробкою, виробництвом, модернізацією, утилізацією і переміщенням у межах України зброї і боєприпасів, передають Українські Новини, посилаючись на законопроект, зареєстрований у Раді.

На думку Шкіля, створення компанії дозволить ввести глобальний контроль держави за розробкою, виробництвом і оборотом зброї, ввести державне регулювання фінансових потоків на цьому ринку, значно знизити можливість зловживань при проведенні конкурсів державного оборонного замовлення і знизити бюджетні витрати шляхом регулювання в інтересах держави цінової політики підприємств.

Шкіль пропонує надати компанії виняткові повноваження на укладення договорів з міністерствами і підприємствами на розробку, виробництво, модернізацію та утилізацію зброї і боєприпасів.

Зараз в Україні діє одна державна компанія "Укрспецекспорт", що курирує експорт і імпорт зброї та товарів подвійного призначення.

Торік США обвинуватили Україну в продажі Іраку систем раннього оповіщення "Кольчуга", Україна заперечувала постачання зброї до Іраку.

(Главред)
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи