Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

За даними Стретовича, кожен п'ятий працездатний українець працює за кордоном

Світ:

Народний депутат України, голова Комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Володимир СТРЕТОВИЧ заявляє, що кожен п'ятий працездатний українець працює за кордоном.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час круглого столу “Комплексна програма протидії торгівлі людьми: реальне відображення на національному та регіональному рівні”, що відбувся 19 грудня у Києві.

В.СТРЕТОВИЧ зазначив, що, за його даними, як мінімум 5 млн. українців щороку перебувають за межами держави на заробітках. За його словами, враховуючи те, що в Україні налічується 28 млн. громадян працездатного віку, то приблизно кожен п'ятий економічно активний українець працює в іншій державі.

За його словами, ситуація ускладнюється тим, що більшість українців виїздить за кордон нелегально. Він зазначив, що протягом останніх 10 років більш як 100 тис. українців були затримані за кордоном, а майже 2,5 тис. громадян України відбувають за кордоном покарання.

В.СТРЕТОВИЧ поінформував, що за останні 10 років з України емігрували 574 доктори наук та 907 кандидатів наук, причому третина з них - молодші 40 років, а також значна кількість лікарів, технологів та інших висококваліфікованих спеціалістів виїхали через низьку оплату праці та високий рівень безробіття. Депутат нагадав, що рівень безробіття в Україні становить 11% економічно активного населення, а в декількох областях сягає 40%.

Також учасники круглого столу ознайомилися з регіональним досвідом виконання Комплексної програми протидії торгівлі людьми на 2002-2005 роки в Україні.


----------------------------------------------------

В тему:

Проблема трудової міграції для України стала набувати загрозливих масштабів

Від сьогодні українські заробітчани в Португалії матимуть соціальний захист

За кордоном зафіксовані випадки використання внутрішніх органів українських громадян в донорських цілях

Географія відступає перед кіберпростором, коли компанії шукають талантів

Стратегія Четвертої хвилі

Феномен Четвертої хвилі
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи