Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Після 20 січня ЦВК перестає бути легітимною

Категорія:

А кожен громадянин матиме підстави оскаржити в суді бездіяльність Л.Кучми
20 січня завершується термін повноважень 13 з 15 членів Центральної виборчої комісії, у т.ч. й голови ЦВК Михайла Рябця. Згідно з Конституцією, Президент України повинен внести до парламенту пропозиції щодо заміщення вакансій у ЦВК. Однак, як повідомив голова парламентського комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування, лідер Української республіканської партії “Собор” Анатолій Матвієнко, досі такого подання від глави держави до Верховної Ради так і не надійшло. Отже, наступного вівторка ЦВК перестає бути легітимним органом, здатним ухвалювати рішення, - і лишатиметься паралізованою щонайменше до 3 лютого, коли відкриється наступна парламентська сесія.

На думку А.Матвієнка, така “забудькуватість” глави держави і його оточення, що мало завчасно підготувати проект відповідного подання, не випадкова. За нею приховане бажання підважити можливість законного проведення всіх подальших виборів – у тому числі всенародних виборів президента 31 жовтня. Проте ця “забудькуватість” має ще й той наслідок, що, починаючи з 20 січня громадяни України матимуть всі підстави оскаржити бездіяльність президента в судовому порядку – і відповідні позови опозиція вже готує.


----------------------------------------------------

В тему:

Жнива Господні починаються в 2004 році
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи