Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Заява з приводу ситуації, яка склалася довкола закінчення строку повноважень 12 членів ЦВК

Категорія:

20 січня 2004 року закінчується шестирічний строк повноважень 12 членів Центральної виборчої комісії (хоча, на думку багатьох експертів, цей термін закінчився ще раніше).
Згідно з Законом про Центральну виборчу комісію, членів ЦВК призначає або звільняє Верховна Рада за поданням Президента України. Однак на сьогодні Президент України не здійснив відповідного подання про призначення нових членів ЦВК. Фактично такими діями (а точніше – бездіяльністю) Леонід Кучма виводить більшість складу ЦВК за межі правового поля і ставить під сумнів легітимність будь-яких рішень Комісії, прийнятих після 20 січня.

Станом на 19 січня члени Центрвиборчкому продовжували виконувати свої повноваження. Як заявив секретар ЦВК Ярослав Давидович агентству Інтерфакс-Україна, “оскільки жодних документів про припинення повноважень членів ЦВК немає, вони не мають права не виходити на роботу, оскільки це буде вважатися прогулом”.

Ситуація ускладнюється тим, що зараз триває процес підготовки проміжних виборів народного депутата України у виборчому окрузі №61, незабаром розпочнеться підготовка виборів Президента України. Якщо ці процеси організовуватимуть члени ЦВК, у яких закінчився строк повноважень, то будуть всі підстави визнати результати згаданих виборів недійсними.

Відтак Комітет виборців України, апелюючи до етики держслужбовця та громадянської свідомості членів ЦВК, у яких закінчився строк повноважень, закликає їх подати заяву про припинення повноважень і піти у відставку за власним бажанням, що передбачено Законом про Центральну виборчу комісію, Кодексом законів про працю та Законом про державну службу.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи